Hotel Rockhouse situovaný na exotickom ostrove Jamajka sa pýši pôvodnou architektúrou. Je obklopený štyrmi akrami sviežich tropických záhrad a týči sa na vysokom útese Negril's West End priamo nad morom.

 

rockhouse jamaica green hotel eco caribbean island 4

 

Pozostáva zo štyridsiatich izieb s komfortom štvorhviezdičkového butikového hotela. Každá z izieb je postavená z dreva, kameňa a rákosovej strechy a je navrhnutá tak, aby existovala v súlade so záhradou podobnou džungli a vulkanickou horninou úchvatnej prírodnej krajiny.

Denné kúpanie v Karibskom mori zvyšuje chuť do jedla, a preto hotel dbá na dobrú a chutnú kuchyňu. Hostia si môžu vybrať z dvoch reštaurácií. Reštaurácia Rockhouse ponúka tzv. novú karibskú kuchyňu - ľahšiu a modernejšiu interpretáciu jamajských klasických jedál, ktorá obsahuje miestne ingrediencie a niektoré zeleniny, koreniny a byliny pochádzajú priamo z hotelovej záhrady.

 

rockhouse jamaica green hotel eco caribbean island 6  rockhouse jamaica green hotel eco caribbean island 5 

 

Druhá reštaurácia je modernou verziou klasického jamajského "Jerk Centre". Ponúka celé spektrum tradičných jedál ostrova, napríklad údené korenené kuracie, bravčové a rybacie mäso priamo z grilu. Prílohu tvoria výlučne zeleniny všetkých druhov z miestnych zdrojov. Pre Európanov sú menej známymi jedlami pochúťky ako kozie mäso na karí korení či grilovaný volský chvost. K Jamajke patrí dobrá káva a kvalitný rum, ktoré sú súčasťou digestívu dobrého obeda či večere.

 

rockhouse jamaica green hotel eco caribbean island 7

 

Kúpele v hoteli získali ocenenie World Travel Award za najlepšie kúpele na ostrove Jamajka. Procedúry v spa centre sa vyznačujú jednoduchým holistickým prístupom k zdraviu a psychickému uvoľneniu v prírodnom štýle. Jednotlivé ošetrenia prebiehajú v kúpeľných kabanách na okraji útesu s priamym výhľadom na Karibské more a v kúpacom pavilóne uprostred tropických záhrad. Na masáže i iné procedúry sa aplikujú len prírodné produkty z ostrova Jamajka i ostatných ostrovov karibskej oblasti.

 

rockhouse jamaica green hotel eco caribbean island 8

 

V Rockhouse dbajú na ekológiu

Okrem príjemného ubytovania, chutnej kuchyne a vyhľadávaných služieb tunajšieho Spa centra je Hotel Rockhouse už viac ako dvadsať rokov vlastníkom enviromentálnej certifikácie za svoje pôsobenie, postupy a prevádzkovanie svojej činnosti.

 

rockhouse jamaica green hotel eco caribbean island 3

 

Hotel minimalizuje využitie prírodných zdrojov, emisií do ovzdušia a nebezpečných materiálov a nepretržite sa zaväzuje k zlepšovaniu ekologicých postupov. V hoteli je miestna organická farma, drevospracujúci obchod, výrobňa sviečok a výrobňa kúpeľných produktov. Každou svojou aktivitou sa spoločnosť Rockhouse zameriava na znižovanie uhlíkovej stopy a prispieva k trvalej udržateľnosti.

V hoteli majú inštalované osvetlenie s nízkym napätím, zberajú dažďovú vodu na ďalšie využitie, recyklujú papier a lepenky a kompostujú. Plastové slamky, fľašky, tašky či iné doplnky v hoteli nenájdete. V izbách je inštalované vypínanie klimatizácie tak, aby keď hosť opustí izbu sa automaticky vypla.

 

rockhouse jamaica green hotel eco caribbean island 2

 

Vráťme sa ale ku kúzelnej atmosfére ostrova i bezprostredného okolia hotela. Strmé skalné útesy, ale napriek tomu jednoduchá dostupnosť na zaplávanie si v mori, bazény, kúpele, bujná tropická vegetácia spolu s výbornými službami priam lákajú klientov na strávenie pokojnej dovolenky v teple.

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: Hotel Rockhouse, Jamaica