Znečisťovanie planéty, stúpanie hladín morí a oceánov, globálne otepľovanie, ničenie prírodných zdrojov - to všetko sú problémy, ktoré súvisia s ekológiou a ochranou životného prostredia. Každý môže svojim správaním prispieť k tomu, aby sa situácia so stavom prírody rapídne nezhoršovala. Príkladom idú aj niektorí hoteliéri, ktorí sa popri špičkovom poskytovaní služieb zároveň snažia aj o ochranu životného prostredia. 

 

Ekologický rezort Barefoot Eco Hotel

Takýmto hotelom je aj rezort BAREFOOT ECO HOTEL na ostrove Hanimaadhoo v súostroví Maledivy. Štvrorhviezdičkové ubytovacie zariadenie sa môže pýšiť polohou v nedotknutej bujnej lesnej vegetácii pozdĺž  800 dlhej súkromnej piesočnej pláže.

 

barefoot pozemok

 

Hotel dbá na ochranu životného prostredia

Poslaním hotela je ochrana morského prostredia ale taktiež ochrana životného prostredia nad hladinou mora. Prínosom hotela je napríklad minimalizácia plastového odpadu, plnenie znovupoužiteľných sklenených fliaš pitnou vodou, vlastná čistička odpadovej vody či používanie biologicky rozložiteľných čistiacich a pracích prostriedkov.

 

barefoot farma

 

Hotel Barefoot sa snaží limitovať dovoz potravín a byť čo najviac sebestačný pestovaním plodín na vlastnej farme. Eko rezort využíva solárne fotovoltaické panely na výrobu elektrickej energie a klimatizácia slúži ako zohrievač vody prostredníctvom výmenníka tepla.

Hotelové služby

Hotel dbá na životné prostredie, avšak služby, ktoré svojim hosťom poskytuje sú absolútne špičkové a profesionálne. Ubytovanie v komfortných izbách podľa výberu so samozrejmým výhľadom na oceán alebo priamym prístupom k moru.  

Pod rukami talianskeho šéfkuchára vznikajú v tunajšej reštaurácii jedinečné a nenapodobiteľné kreácie jedál z čerstvých surovín, morských plodov v kombinácii s tu dopestovanou zeleninou a ovocím.

 

barefoot izba

 

Welness

Ak si potrebuje oddýchnuť, ste tu na správnej adrese. Priezračné tyrkysové more, piesková pláž, bazén i hotelové welness centrum priamo vyzývajú k relaxácii. Kúpele hotela Barefoot ponúkajú liečebné procedúry kombinované s meditatívnym a duchovným zážitkom.

 

barefoot plaz 2

 

Aktívna dovolenka

V spolupráci s personálom hotela si počas svojej dovolenky môžete naplánovať aj bohatý aktívny program. V ponuke sú rôzne výlety do okolia, plavby loďou a potápačské kurzy. Práve posledné menované sú vychyteným zážitkom pre návštevníkov tejto lokality. Podmorský život je tu jedinečný, neopakovateľný a neskutočne farebný.   

 

barefoot zralok

 

Tak, ak sa chcete odmeniť a zažiť skutočný raj na Zemi, súostrovie Maledivy a hotel Barefoot už na Vás čakajú.

Text: Petra Adamcová

Foto: The Barefoot Eco Hotel Resort