Aj napriek neľahkému roku nielen pre cestovný ruch, sa v roku 2022 plánuje otvorenie niekoľkých top špičkových dizajnových hotelov. Aj keď pobyt v nich je už v tejto chvíli na niekoľko mesiacov vopred zazmluvnený, inšpirujte sa našimi fotografiami hotelov, ktoré sú počas nasledujúceho roku najočakávanejšími hviezdami v hotelovej branži.

 

hotel rockhouse turkcaicos 1

Rock House Hotel

Rock House Hotel, Turks & Caicos

Ostrovy Turks & Caicos v Karibiku sú už teraz obľúbenou destináciou najmä pre celebrity. Svoje domy tu majú napríklad Donna Karan a Keit Richards. Hotel otvorený na jar v roku 2022 bude mať dizajn inšpirovaný Stredomorím, plážový klub, prímorskú reštauráciu a doteraz najväčší bazén s nekonečným okrajom v Turks & Caicos. Ubytovať sa bude možné v štúdiách pri bazéne, ale aj v samostatných vilkách so štyrmi spálňami priamo na pláži. 

 

hotel rockhouse turkcaicos 2

Rock House Hotel 

Mestský dom v Gleneagles, Škótsko

Slávne škótske vidiecke letovisko vôbec prvýkrát rozširuje svoju značku a otvára mestský hotel v Edinburghu. Architektonické štúdio Ennismore strávilo päť rokov obnovou významnej budovy, v ktorej predtým sídlil bankový úrad Bank of Scotland. V mestskom hoteli je naprojektovaných 33 izieb, živá celodenná reštaurácia, strešný bar, klub pre členov a wellness centrum.

 

hotel gleneagles town house

Gleneagles Town Hotel

Hotel La Palma, Capri

Ostrov Capri nemá núdzu o luxusné hotely, no v apríli 2022 k nim pribudne ďalší, pod názvom La Palma Hotel. Predstavuje znovuzrodenie prvého hotela Capri postaveného v roku 1822 a je prvým hotelom dizajnéra Francisa Sultanu. Očakávajte rafinované interiéry v klasickom štýle v triezvej kombinácii so súčasnosťou. Hotel bude disponovať 50 izbami a apartmánmi, strešnou reštauráciou a barom, terasou pri bazéne, kúpeľmi, plážovým klubom a neodolateľným výhľadom na okolie. 

 

hotel lapalma capri 1

hotel lapalma capri 2

 Hotel La Palma Capri a výhľad z hotelových izieb

Rosewood Hotel, Viedeň

Do tohto hotela to máme čo by kameňom dohodil. Budova z 18. storočia v centre rakúskeho hlavného mesta, ktorá slúžila tiež ako bankový úrad sa zmení. Momentálne v ňom pripravujú otvorenie piateho hotela siete Rosewood v Európe. Očakáva sa ohromujúci interiér londýnskej firmy Alexander Waterworth Interiors. Pre hostí bude na výber z 99 izieb a apartmánov, k dispozícii má byť strešný bar s veľkolepým výhľadom na mesto, reštaurácia v záhradnom prostredí a tradičné kúpele. 

 

hotel rosewood vienna

 Rosewood Hotel, Viedeň

And Beyond Grumeti Serengeti River Lodge

Po tom, ako bola v Tanzánii v roku 2020 zaplavená chata And Beyond v rezervácii Grumeti, rozhodli sa postaviť ju znovu a vytvoriť v ňom úplne nový dizajn, zameraný na náročnejšiu klientelu. Hostí má priviesť ešte bližšie k neuveriteľnej kráse krajine, jej prírode, faune i flóre. Navyše projekt myslel na ekológiu a udržateľnosť – nový solárny systém jej umožní využívať až 80 % obnoviteľnej energie. Hosťovské suity sa veľkostne zdvojnásobili, ich súčasťou budú exteriérové sprchy a súkromné ponorné bazény.

 

hotel grumeti serengeti

 And Beyond Serengeti River Lodge

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: Hotely Rosewood, And Beyond, La Palma, Gleneagles, Rock House T&C