Exteriérové prostredie hotela, penziónu či reštaurácie je vizitkou a pýchou každého majiteľa prevádzky a zároveň lákadlom, pri pohľade na ktoré si zákazník vytvára prvý dojem. Stála zeleň, príjemné posedenie, štýlové ohnisko či krb, to všetko dokáže dodať prostrediu jedinečnú a pohodovú atmosféru. Práve estetika, jednoduchá údržba a trvácnosť sú vlastnosti, ktorými oplývajú záhradné a exteriérové doplnky od spoločnosti Orange Steel.

 

Orange steel OHNISKO NINA STOLIK

 

O produktoch tejto spoločnosti sme sa rozprávali s jej majiteľom a konateľom Adrianom Ardom.

Skôr ako sa dostaneme ku konkrétnym produktom, zaujímalo by ma, prečo práve hrdza?

Inšpirácia prišla pri návšteve Talianska, kde som v jednej záhrade zbadal nádhernú kombináciu zelenej a hrdzavej. Keďže som pri nej stál podozrivo dlho, po chvíli vyšiel majiteľ a vtedy som sa prvý krát dozvedel o oceli Corten. Tento jedinečný farebný kontrast zanechal vo mne silný dojem a po návrate domov som sa začal zamýšľať, prečo niečo také nemáme aj na Slovensku.

Výsledkom toho je teda slovenská značka Orange Steel. Aké produkty máte v portfóliu?

Orange Steel prináša na trh krby, ohniská, zásobníky na drevo, záhradný mobiliár a vodné prvky – produkty, ktoré dizajnovo osviežia a dotvoria záhrady a terasy. Vytvorili sme vyše 60 produktov, ktoré postupne vyrábame a uvádzame na trh. Sme hrdí na to, že sa jedná výlučne o slovenský dizajn a slovenskú výrobu.

 

Orange steel KRB NINA KVETINACE

 

Všimla som si, že vaše výrobky sú nielen zo samotného Cortenu, ale často ich vidieť v kombinácii aj s inými materiálmi. 

Áno, to je presne to, čím sa chceme odlíšiť od bežných záhradných doplnkov. My sme sa rozhodli posunúť vzhľad Cortenu ešte vyššie tým, že ho kombinujeme so sklom, antikorom, svetlom, drevom a ďalšími materiálmi. Tým dotvárame jeho krásu do úplnej dokonalosti.

Starostlivosť o vaše produkty je minimálna alebo žiadna. Ako sa počas rokov mení vzhľad oceľových krbov, ohnísk a kvetináčov?

Corten časom vyzrieva a v priebehu rokov pomaly tmavne zo sýto oranžovej na hnedú. Aj keď sa jeho vzhľad postupne mení, funkčnosť, tvar a pevnosť výrobkov zostávajú rovnaké.

 

Orange steel OHRIEVADLO MADISON OHNISKO NINA

 

Viete vyjsť vašim zákazníkom v ústrety, ak majú nejaké špeciálne požiadavky?

Všetky výrobky dokážeme personalizovať pre každého nášho klienta, napríklad na krbe môže byť jeho logo, ornament alebo obraz podľa jeho želania. Rovnako tak výrobok dodáme v rozmeroch, ktoré klient potrebuje. Ako zaujímavosť spomeniem napríklad, napríklad záhradný krb ako svadobný dar so svadobným motívom a dátumom sobáša, ktorý novomanželom venovali ich rodičia. Pri trvácnosti Cortenu im určite vydrží počas celého manželstva, aj keď bude šťastné veľmi dlho :-)

 

Orange steel KVETINAC NINA

 

Pre akých klientov sú vaše produkty určené? Zaujíma ma, či ide len o veľké luxusné a komerčné priestory, alebo máte aj ponuku pre menšie prevádzky prípadne rodinné domy?

Výrobky značky Orange Steel sú určené pre všetkých, ktorí chcú skrášliť a ozvláštniť svoj exteriér, či už sa jedná o prevádzku HoReCa, rodinný dom, chatu, záhradu alebo park. Doplnením svojich záhrad a terás o naše výrobky získava vzhľad exteriérov na exkluzivite, jedinečnosti a zároveň trvácnosti a praktickej bezúdržbovosti.

 

Orange steel OHRIEVADLO MADISON

Orange steel OHRIEVADLO NINA

Orange steel ZASOBNIK NA DREVO NINA KVETINACEOrange steel OHNISKO NINA

Orange steel KRB NINA VRCH

Orange steel KRB NINA SPODOK
Orange steel ZASOBNIK NA DREVO NINA KVETINACE

Zhovárala sa: Petra Adamcová
Viac informácií: www.orangesteel.sk