Väčšina rodičov je toho názoru, že ich deti majú až príliš veľa hračiek. Potom príde čas narodenín alebo Vianoc a opäť príde otázka „aký darček kúpiť, aby neskončil po chvíli v krabici alebo v koši?“. Hračky, ktoré budú pre deti zaujímavé aj dlhšie obdobie, sa nevyberajú jednoducho. Máme ale dobrú správu. S našim návodom už kupovať zbytočné hračky nebudete.

 

darceky 1

 

Ako nakupovať darčeky pre deti? Nakupujte hračky podľa veku

Ak ste doteraz nakupovali darčeky pre deti podľa vzhľadu a etikety na odporúčaný vek ste tak trochu ignorovali, možno práve to je dôvod, prečo hračky nemali u detí taký úspech, aký ste čakali. Nezabúdajte ale na individuálny vývoj dieťaťa. Hoci má dieťa štyri roky, na bicykel ešte nemusí byť pripravené, aj keď podľa etikety už by malo bicykel zvládať.

Zamyslite sa, čo dieťa rado robí

Áno, záujem detí sa môže zmeniť zo dňa na deň, ale aj malé detaily vás navigujú k dokonalým darčekom, ktorými trafíte presne to, čo dieťa aktuálne zaujíma. Behá dieťa rado po parku alebo si skôr rado číta knihy? Je posadnuté dinosaurami či superhrdinami? Stačí porozmýšľať, čo vaše dieťa robí najradšej.

Zdieľané hračky sú ideálne

Myslíme tým spoločenské hry, ktoré môže hrať s rodičmi alebo inými deťmi. Nielenže stolné hry vydržia pri správnom zaobchádzaní aj roky, rozvíjajú u detí zdravú úroveň súťaživosti a učia ich vyhrávať a aj prehrávať.

Myslite na udržateľnosť

Každoročne domácnosti vyprodukujú veľké množstvo odpadu, preto je pri kúpe hračiek dobré myslieť aj na materiály, z ktorých sú vyrobené. Kvalitné, ale nemusí byť zároveň aj drahé. Lacné darčeky nájdete aj v kvalitnom prevedení, a to neplatí len na darčeky pre deti.

Spýtajte sa rodičov

Ak nekupujete darček pre svoje dieťa, spýtajte sa rodičov, čo deti naozaj potrebujú. Možno práve hračka, ktorú už máte v košíku, leží niekde u nich doma a dieťa sa s ňou vôbec nehráva.

Neviete si stále vybrať?

Ešte stále váhate? Všeobecne známe pravidlo hovorí, že kniha vždy poteší. Alebo kliknite na balabim.sk, kde nájdete skvelé darčeky pre každú vekovú kategóriu.

Zdroj obrázku: fizkes / Shutterstock.com