Múka Pernerka sa vyrába v najmodernejšom mlyne v Českej republike, ktorý ako jediný dokáže celozrnnú múku zomlieť na hladkú. Múka má lepšie nutričné vlastnosti, dlhšiu životnosť, lepšie viaže vodu, a čo je najdôležitejšie - má oveľa lepšie pečiace vlastnosti.

 

Pernerka_veľkonočný baránok z konakoveho cesta

 

Celozrnná múka zomletá do hladka

Výhoda celozrnnej múky zomletej do hladka tkvie aj v tom, že sa dobre spracováva, správne kysne, má dobrý objem a pritom je stále celozrnná. Takže má veľa vlákniny, ktorú bohužiaľ jeme menej, ako je potrebné. Zaradením celozrnného pečiva do jedálnička tak prospejeme nášmu zdraviu. Celozrnné Pernerky môžete v kuchyni používať bez obáv na akékoľvek pečenie počas celého roka. Upečiete z nich slané i sladké, vianočné cukrovinky, torty k narodeninám, aj všetko potrebné pre Veľkú noc. Ak hľadáte inšpiráciu, stačí sa pozrieť na web pernerka.sk do sekcie Recepty, kde nájdete množstvo receptov vrátane tých veľkonočných.

Kde je najviac vlákniny

Celozrnná múka má viac vlákniny ako bežná pšeničná múka. Najviac jej nájdete v ražnej celozrnnej Pernerke, kde je 16 gramov vlákniny v 100 gramoch múky, v špaldovej celozrnnej Pernerke je 15 gramov. V ponuke ešte nájdete aj pšeničnú celozrnnú Pernerku a aj pohánkovú celozrnnú Pernerku, ktorá si získava stále väčšiu obľubu. Cesto z pohánkovej Pernerky je totiž ľahko spracovateľné a pritom si zachováva zdravotné benefity vyplývajúce z obsahu vlákniny, vitamínov a ďalších biologicky aktívnych látok. Skvelé výsledky dosiahnete tiež so špaldovoú hladkou Pernerkou, ktorú môžete používať na čokoľvek.

 

Pernerka_kvaskovy chleb zo zitnej celozrnnej a spaldovej múky

 

Ryžová múka

Ryžová múka má široké spektrum využitia - je vhodná na prípravu slaných i sladkých dezertov, hodí sa na pečenie sušienok, koláčov, tort, nekysnutých buchiet, palaciniek, cestovín i chleba. Navyše je to potravina ľahko stráviteľná, ktorá vyvoláva pocit nasýtenia. Môžete ju tiež pokojne nakombinovať s celozrnnou pohánkovou Pernerkou. Blíži Veľká noc, prečo neskúsiť upiecť netradičného veľkonočného baránka z ryžovej Pernerky alebo fánky z pohánkovej Pernerky?

 

Pernerka_torta

 

Slovenský zákazník sa mení

Múku Pernerka prináša na slovenský trh spoločnosť Myfoods s.r.o. Vznikla v roku 2016 ako distribučná spoločnosť, ktorá dodáva na pulty predajní zdravé produkty a také, ktoré na slovenskom trhu chýbajú. Koncom roka 2019 spoločnosť prešla reorganizáciou a okrem distribúcie prišla s produktmi aj pod vlastnou značkou. Na slovenský trh uviedla bezlepkové cestoviny z najkvalitnejších surovín, ktoré nie sú chemicky spracované, detské kukuričné chrumky so sladkou príchuťou, ghee maslo, syrové snacky, na čom si pochutnajú aj dospelí a novinkou na trhu je sušená biokultúra, ktorá urýchľuje založenie kvasu, čo zas ocenia dnešné gazdinky, pretože kváskovanie sa stalo trendom posledného roka. 

Obchodný riaditeľ spoločnosti MyFoods Mario Mikita tvrdí, že slovenský trh je v prípade predaja múky veľmi špecifický. Zákazníci donedávna brali múku ako bežný produkt. Do obchodu si prišli jednoducho kúpiť múku, nehľadiac na to, čo si vložia do košíka, od akého výrobcu a ako je múka spracovaná. Podľa jeho skúseností sa to však už začína meniť a aj klasický slovenský zákazník vníma múku viac, ako len obyčajný produkt zo pšenice.

„Čím ďalej tým viac sa predáva špaldová múka, celozrnná múka, ako aj bio rady alebo múky, ktoré nie sú zo pšenice, ako pohánková, ryžová. Ich dopyt po zdravšom životnom štýle vytvára v tomto smere tlak na reťazce, ktoré by sa nemali fokusovať jednosmerne, ale postupne zaradiť do svojho sortimentu aj výber z toho najkvalitnejšieho. Sme presvedčení o tom, že múka Pernerka je veľmi kvalitná, ak nie najkvalitnejšia, čo sa týka dostupnosti na slovenskom trhu, aj tým akú ma za sebou dlhú históriu a to, ako je spracovaná, tým všetkým spĺňa prísne kritéria aj toho najnáročnejšieho zákazníka,“ myslí si Mario Mikita zo spoločnosti MyFoods.

 

Pernerka

Perenerka_muka

Perenerka_muka_II

 

Text: Pernerka, BK
Foto: Pernerka
Viac na: www.pernerka.sk, www.myfoods.sk