Štedrý deň sa blíži. Každá rodina má v tento deň svoje zvyky a rituály. Prestieranie stola na slávnostný večer, varenie kapustnice, opekanie ryby a príprava šalátu za zvukov vianočných kolied alebo rozprávok z televízie. A popri tom zabaviť deti, vyzdobiť stromček a odpovedať na otázky, kedy už príde Ježiško, a čo si nájde kto vo vianočnom balíčku.

 

hotel vianoce 4

 

Alebo môže byť všetko inak. Premýšľali ste už o tom, že Vianoce strávite mimo domova? V hoteli alebo penzióne, kde nebudete musieť nič pripravovať, riešiť ani organizovať? Vianoce v hoteli majú svoje pozitíva. Tak sa na ne poďme pozrieť.

Najväčším plusom Vianoc mimo domova je to, že ste na dovolenke a všetko urobí za vás personál hotela. Vašou úlohou je len vychutnať si pobyt. Obávať sa nemusíte ani toho, že si pri štedrovečernom menu nepochutnáte na klasických tradičných jedlách. V každom hoteli vám pripravia rybu na niekoľko spôsobov, šalát i vianočné koláčiky. Okrem toho aj oblátky, predjedlá, ovocie a pre vegetariánov nemäsovú alternatívu večere. Gastronomické špeciality hotela sú koncipované tak, aby sa vyšlo v ústrety chutiam všetkých hotelových hostí.

 

hotel vianoce 3

 

V dobrých hoteloch je pre vás i vaše deti naplánovaný bohatý animačný program. Tvorenie na vianočné témy, čítanie príbehov, tanečné hodiny i kurzy pečenia pre najmenších - to všetko majú hoteloví animátori pre deti pripravené. Navyše hotely bývajú na sviatky zaplnené, takže si vaše ratolesti môžu nájsť veľa nových kamarátov, s ktorými môžu tráviť čas spoločne.

 

hotel vianoce

 

Nezanedbateľným bonusom je aj možnosť aktívneho oddychu počas sviatkov. Či už strávite denne niekoľko hodín v bazéne, saune, fitnes centre, všetko sa odvíja od vybavenia hotela, ktorý si na vianočný relax vyberiete. Najviac žiadané hotely na vianočný pobyt sú hotely v horách, pretože evokujú zimnú pohodu a sviatočnú náladu. Prechádzať sa s rodinou lesom pomedzi padajúce vločky alebo sa vychystať priamo na lyžiarsky svah v okolí, pre vaše zdravie nemôžete urobiť nič lepšie.

 

hotel vianoce 5

 

A pre koho sú Vianoce a štedrý deň v hoteli vhodnou voľbou? Určite pre rodiny s deťmi, kde sú obaja rodičia veľmi pracovne vyťažení. Počas týchto dní majú viac času venovať sa sebe navzájom a sú odbremenení od bežných povinností. Tiež pre mladé bezdetné páry, ktoré si chcú užiť relax a romantiku. Rovnako aj pre manželské páry, ktorým deti "vyleteli" z hniezda a nechcú byť cez sviatky sami. A pre všetkých tých, ktorí si chcú z nejakého dôvodu skúsiť stráviť Vianoce mimo domov.

Pekné sviatky všetkým!

Text: Petra Adamcová
Foto: Pixabay