1. septembra sa po trojdňovom prezentovaní prihlásených obalových exponátov zakončil 30. ročník súťaže Obal roku vyhlásením tých najlepších. Prestížne ocenenie Obal roku 2023 získala aj slovenská značka kávy Etneco. 

 

etneco uvod

 

OBAL ROKU je certifikovaná súťaž, ktorá každoročne oslavuje najlepšie inovácie, kreativitu a udržateľnosť v oblasti obalového priemyslu v Čechách i na Slovensku. Táto udalosť predstavuje platformu pre prezentáciu najnovších trendov a technológií, a taktiež oceňuje tých, ktorí vytvárajú špičkové obaly s ohľadom na životné prostredie a spoločnosť. Súťaž certifikuje celosvetová organizácia World Packaging Organisation a je vstupnou bránou k udeľovaniu cien WorldStar Packaging Awards.

 

etneco kava 2

 

Prestížne ocenenie Obal roku 2023 získala značka Etneco, ktorá bola vytvorená na Slovensku a uvedená do predaja v apríli 2022. Selekcia dokonalej kávy, grafika obalov a celkový manažment výroby je pod krídlami slovenského distribútora kávy Caffeteria. Obal bol vyvíjaný na Slovensku v spolupráci s Majkut design. Vznikli tri zrnkové kávy - Espresso Eco, Cremosso a Colombia.

Celý dizajn sa opiera o organické spracovanie a pôvod kávových plantáží Kolumbie, Hondurasu, Peru, či Brazílie. Výsledkom však nie je len pútavý obal, ale aj výborná prírodná káva s čokoládovou arómou a tropickou chuťou.

 

etneco kava

 

Káva sa distribuuje do hotelov, reštaurácií a kaviarní na Slovensku. Dizajn Etneco nedávno ocenil aj WBDS Creative Design Award 2022/23 ocenením World Brand Design Society Commended Award v obalovom dizajne. Kompletné výsledky súťaže si môžete pozrieť na stránke www.obalroku.sk a viac o káve Etneco si prečítate na www.etneco.com.