Takto si dnes ľudia predstavujú ideálnu dovolenku. Všade naokolo nedotknuté lesy a absolútny pokoj, štýlové ubytovanie v chate, ktorá poskytuje slobodu a spojenie s prírodou a dostatok atrakcií v blízkom okolí. Horské chaty Zagrapa v Oščadnici sú skvelým miestom pre pobyt s rodinou.

 

Horské chaty Zagrapa Oščadnica_celkový pohľad

 

Atraktívne a stále neobjavené Kysuce a absolútny pokoj na dosah od Veľkej Rače. Do tohto idylického prostredia sú vsadené štyri chaty. Ich majiteľ Vladimír Jurík tvrdí, že horské chaty Zagrapa poskytujú komfort rodinného domu, integritu bytu a úžasné prostredie uprostred hôr.

„Chaty boli postavené ako alternatíva ku klasickému ubytovaniu v našom regióne. Ponúkajú komfort a dizajn moderného bytu, no v atmosfére horských chát. Podmienkou miesta na výstavbu bol horský potok, ktorý vytvára úžasnú pohodu a pokojnú atmosféru Vytvárajú podmienky, aby si ich hostia mohli oddýchnuť nielen fyzicky, ale aj psychicky.“

Horské chaty sa nachádzajú v známej obci Oščadnica neďaleko lyžiarskeho strediska PARK SNOW Veľká Rača, ktoré patrí k piatim najlepším strediskám na Slovensku.

 

 

Drevené objekty s úžasným výhľadom na okolité hory sa nachádzajú pod lesom asi 400 metrov od centra obce mimo zastavaného územia. Citlivé vsadenie projektu do južného svahu s horským potokom na pozemku poskytuje dokonalé miesto na relax obklopený prírodou.

Ubytovanie v nich vyhľadávajú najmä rodiny s deťmi, ale aj návštevníci, ktorí chcú prežiť aktívnu dovolenku.

Každá zo štvorice horských chát má kapacitu 8 lôžok v jednej dvojlôžkovej a v dvoch trojlôžkových spálňach. Samozrejmosťou každej spálne je vlastná kúpeľňa s toaletou. Dušou objektu je spoločenská miestnosť s krbom a LCD televízorom.

 

Horské chaty Zagrapa Oščadnica_spoločenská miestnosť

 

Pre tých, ktorí si chcú počas pobytu pripraviť stravu, je k dispozícii plne vybavená kuchyňa so všetkými potrebnými spotrebičmi a kuchynským posedením. Ak varenie prenecháte profesionálom, raňajky, prípadne polpenziu, či plnú penziu vám naservírujú v tesnej blízkosti chát.

Inšpiratívny je výhľad na okolité hory a lesy priamo z vonkajších terás jednotlivých chát. Pobyt si hostia môžu spestriť relaxom vo vonkajšej vírivke a infrasaune. Deti sa zabavia na preliezačkách, trampolíne a ďalších detských atrakciách.

„Okolie chaty poskytuje okrem detského ihriska aj možnosť zahrať si petang, či grilovanie, opekanie, varenie guľášu, alebo prechádzku lesom, ktorý sa nachádza asi 50 metrov od chaty,“ pozýva na Kysuce Vladimír Jurík.

 

Horské chaty Zagrapa Oščadnica_terasa

 

Horské chaty Zagrapa v Oščadnici sú ideálnym štartovacím bodom pre turistické výlety a v ich blízkosti sú výborné podmienky pre cykloturistiku a lyžovanie. Chaty sú zároveň partnerom strediska Snowparadise Veľká Rača. Lyžiari tak môžu naplno využiť všetky benefity v stredisku za zvýhodnených podmienok.

 

 Horské chaty Zagrapa Oščadnica_kuchyňa

Horské chaty Zagrapa Oščadnica_spálňa

Horské chaty Zagrapa Oščadnica_stolovanie

Horské chaty Zagrapa Oščadnica_kúpelňa

Horské chaty Zagrapa Oščadnica_detské ihrisko

 

Text: BK
Foto: Horské chaty Zagrapa
Viac na: www.horskedomy.sk