Na tradície bohaté Podpoľanie, všade naokolo nedotknutá príroda a doslova liečivé ticho. Do tohto idylického prostredia je vsadená chata, ktorá spája tradičnú architektúru s modernými pôžitkami. Čo by ste povedali na pobyt v luxusnej horskej chate so súkromným wellness?

 

Wellness Harmonia Hriňová_terasa

 

Husté lesy, ktoré sa otvárajú do horských lúk s nádhernými výhľadmi. Taká je chránená krajinná oblasť Poľana, ktorá leží v samom srdci Slovenska. Je ďaleko od masových turistických centier a pre turistov poskytuje to, čo dnes najviac vyhľadávajú. Pokoj a súkromie.

Horská chata Wellness Harmonia je skvelým východiskovým bodom pre poznávanie Podpoľania. Leží v nadmorskej výške 900 metrov nad morom asi 7 kilometrov za obcou Hriňová v smere na Čierny Balog.

Nadštandardne zariadená chata s privátnym wellness je ideálna pre rodiny s deťmi, či partie priateľov, ktorí si chcú oddýchnuť, zabaviť sa a spoznať stredné Slovensko.

 

Wellness Harmonia Hriňová_interiér

 

Chata Wellness Harmonia poskytuje ubytovanie pre desať ľudí. Na hornom poschodí chaty sa nachádzajú dve štvorlôžkové spálne. Jej súčasťou je samostatná obývačka s krbom na drevo, kompletne vybavená kuchyňa a kúpeľňa so sprchovým kútom.

Najväčším lákadlom je luxusne zariadené súkromné wellness. Nachádza sa len niekoľko krokov od hlavnej chaty. Hosťom spríjemní pobyt jacuzzi vaňa pre 4 až 5 osôb s pieskovou filtráciou, ako aj fínska a infračervená sauna.

 

Wellness Harmonia Hriňová_wellness

 

Na hornom poschodí wellnessu si hostia užijú zábavu a rozptýlenie za biliardovým stolom, so šípkami a tí najmenší tu nájdu detský kútik. Komfort dopĺňa barový pult vybavený kávovarom, rýchlovarnou kanvicou, chladničkou a výčapným zariadením.

K vonkajšiemu vybaveniu chaty patrí detské ihrisko s pieskoviskom, stolný tenis, altánok určený na grilovanie a príjemne posedenie, ako aj kompletne zariadené ohnisko. Na požiadanie je možné zabezpečiť gril, kotlík na guľáš, či rošt na grilovanie s motorčekom. Na pozemku sa nachádza prístrešok s troma parkovacími miestami.

 

Wellness Harmonia Hriňová_herňa

 

Čo môžete navštíviť v blízkosti chaty Wellness Harmonia?

- Poľana – chránená krajinná oblasť, najvyššie sopečné pohorie na Slovensku
- Kalamárka, Melichová skala, Vodopád Bystré, Bátovský Balvan, Jánošíková Skala, Veporské skalky
- Detviansky zámok na Chrapkovej – náučný chodník
- Vigľašký zámok
- Detvianské/Hriňovské Lazy
- Čiernohorská železnica a lesný skanzen vo Vydrovom

 

Wellness Harmonia Hriňová_nočný pohľad

 

Text: BK
Foto: Chata Wellness Harmonia
Viac na: wellnessharmonia.sk