V dňoch 1. až 3. novembra 2023 sa bude konať na letňanskom výstavisku PVA EXPO PRAHA prehliadka produktov a noviniek v segmente HoReCa. Už po trinásty krát tu prebehne odborný veľtrh hotelového a reštauračného zariadenia, potravinárstva a gastronómie FOR GASTRO & HOTEL.

 

for gastro 1

 

Hlavnou témou ročníka 2023 bude téma udržateľnosti. Nebude chýbať výber pokladničných systémov a IT technológií ani široké zastúpenie značiek kávy zo všetkých kútov sveta, gastronomické lahôdky, pivné produkty alebo malé vinárstva. Veľtrh FOR GASTRO & HOTEL tiež tento rok prepojí profesionálov pohostinských odborov i milovníkov gastronómie.

„V Letňanoch sa predstavia tuzemské i zahraničné značky, dodávatelia, výrobcovia i prevádzkovatelia podnikov v segmente HoReCa. Prvý deň veľtrhu prebehne aj odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL s témou NOVÝ ÚDEL – UDRŽATEĽOSŤ, na ktorom vystúpia odborníci na verejné hromadné stravovanie, zástupcovia odborových zväzov a asociácií a úspešní podnikatelia s unikátnymi konceptmi,“ povedala riaditeľka veľtrhu Věra Špáňová. Predstavený bude projekt „Deň medzinárodný kuchyne v českých školských jedálňach“, ktorý si kladie za cieľ sprístupniť deťom pestrú paletu chutí a načrtnúť im nové gastronomické obzory.

Vegánstvo i rodinné vinárstvo

Súčasťou expozícií bude sekcia ázijského podnikateľského sektora, ktorá ponúkne unikátny pohľad na podnikanie a inovácie v týchto oblastiach. Nové cesty gastronómie predstavia veľtrh v spolupráci s partnerom, spoločnosťou Green Heads. Načrtne, ako je možné revolučne prepojiť tradičnú gastronómiu a inovatívne smery nových vegánskych trendov, ktoré si žiada doba. Návštevníci budú mať možnosť spoznať aj chute malých vinárstiev v združenej expozícii rodinných vinárskych firiem.

 

for gastro 3

 

Bohatý program

Tri dni veľtrhu prinesú nielen informácie o trendoch, produktoch a technológiách, ale ponúknu aj bohatý sprievodný program. Prvý deň veľtrhu bude zasvätený udalosti Zaži, spoznaj a ochutnaj Vietnam, ktorý prinesie súťaže v spolupráci s pánom Jiřím Boháčom a Česko-vietnamským vzdelávacím inštitútom. Štvrtkový program uvedie úspešné nové koncepcie podnikov, ktoré dokázali prepojiť udržateľnosť s aktuálnymi trendmi. Návštevníci sa zoznámia s projektom organizácie Rastlinne, nebudú chýbať ukážky ázijskej a vegánskej kuchyne a v popoludňajších hodinách zavedie záujemca spoločnosť Everest Ayurveda na fascinujúcu cestu do Himalájí.

Po štyroch rokoch sa do Letňan vracia populárna carvingová súťaž CZECH CARVING CUP, ktorá prebehne 2. novembra. Pre pokročilých aj začínajúcich rezbárov budú pripravené štyri súťažné kategórie: live carving s voľnou tematikou na obmedzený čas tri hodiny, v druhej kategórii bude téma „tekvica“, v tretí cukrový melón a vo štvrtej kvetinová kompozícia.

 

for gastro 2

 

Mladé talenty aj legenda

Posledný deň veľtrhu, v piatok 3. novembra, prepojí taliansku vášeň pre kávu a perspektívne mladé talenty z pohostinských odborov. A to pri príležitosti konania Enzo Bencini Barista Cup 2023 – súťaže stredných hotelových škôl. Hlavným porotcom tohto podujatia bude živá legenda Roberto Trevisan – lektor Školy kávy a zakladateľ Majstrovstiev baristov SR. Moderátorkou bude Markéta Hrubešová. Veľtrh FOR GASTRO & HOTEL tento rok umožní zoznámenie sa s aktuálnymi trendmi, poctivým remeslom, novými chuťami, známymi odborníkmi i novými talentami, ale aj načrtne fungovanie odborných inštitúcií či firiem zameraných na toto odvetvie.

Ak máte záujem zúčastniť sa veľtrhu ako vystavovateľ, vstupenky na Veľtrh FOR GASTRO & HOTEL si môžete zabezpečiť už dnes, aj prostredníctvom elektronickej prihlášky.

Viac informácií: www.for-gastro.cz