Z viac ako tisícšesťsto rekreačných areálov v Českej republike a na Slovensku vyberali tento rok hlasujúci ten najlepší. Oproti minulému roku narástol počet ich hlasov takmer trojnásobne.

 

kemp sedmihorky

Foto: Kemp Sedmihorky

 

K rekordnému záujmu o účasť v ankete Kemp roka prispela kompletne zmodernizovaná platforma dokempu.cz, prepracovaná vizuálna podoba aj nové atraktívne kategórie, ako je najlepší kemp pre domácich miláčikov či kemp pre firemné a skupinové akcie.

Hlasovanie aj podľa kategórií

Absolútny víťaz Autocamp Sedmihorky v Českom raji zosadil z pomyselného trónu Camping Rožnov, ktorý sa prvenstvom pýšil niekoľko rokov za sebou. V tomto roku sa umiestnil na bronzovej priečke. Druhé miesto počet hlasov pridelil Novému kempu Riviéra Zbečno nachádzajúce sa v chránenej krajinnej oblasti Křivoklátsko. Ten si vďaka svojmu rapídnemu vzostupu odnáša aj titul Skokan roka.

 

kemp chvalšiny

Foto: Kemp Branná

 

„Tento rok sme zaviedli niekoľko zmien a noviniek. Najzásadnejšie bolo hlasovanie iba v záujmových kategóriách. Z celkového počtu hlasov, ktoré kempy dostali, sme zostavili rebríček TOP 10, TOP 25 a TOP kraja. Naším cieľom bolo používateľa platformy dokempu.cz, ktorá anketu už tradične vyhlasuje, zoznámiť s doposiaľ neobjavenými kempingami a dať im možnosť čo najrozmanitejšieho výberu atraktívnych miest podľa záujmových kategórií,” vysvetľuje Lukáš Janoušek, CEO platformy dokempu.cz.

Zapojilo sa takmer 23 tisíc hlasujúcich

Anketa trvala od 19. júna do 31. augusta 2023 a medzi kempami bolo rozdelených celkom 22 977 hlasov. V porovnaní s minulým rokom, kedy ich bolo spočítaných celkom 8650, je to nárast takmer o 300 %. Autocamp Sedmihorky si získal priazeň celkom 1751 užívateľov. Okrem ocenenia Kemp roku 2023 vyhral ešte titul Najlepší rodinný kemp a Najlepší ekologický kemp. Vďaka spolupráci so strediskom ekologickej výchovy Český raj totiž pravidelne ponúka unikátne programy pre rodiny s deťmi, skupiny či školské výpravy.

 

kemp chvalšiny

Foto: Kemp Chvalšiny

 

Objavom roka sa v tohtoročnej sezóne stáva Camping Chvalšiny. Titul si zaistil nielen vďaka svojej atraktívnej polohe v bezprostrednej blízkosti Českého Krumlova, ale aj pre svoju malebnosť a pestrú ponuku aktivít.

Zo slovenských kempov bodovali tieto kempy:

  • Goralský dvor Haligovce
  • Autokemping Oravice
  • ATC Trusalová