Prírodný materiál, z ktorého vyčaríte nádhernú záhradu, vrátite starému plotu prirodzenosť, ľahko vytvoríte súkromnú zónu na terase alebo okolo bazéna, či elegantne predelíte interiér. Bambus prekvapí jednoduchou manipuláciou a viac ako príjemnou cenou.

 

Bambusový panel Gigant tmavohnědý 2041x1356 inšpirácia

 

Kvalitné bambusové výrobky, bambusové zásteny a pergoly, ploty z bambusu, tyče, rolety a interiérové dekorácie. Okrem toho bambusové materiály na výrobu nábytku, terás, plotov, podlahových krytín. Toľko použití ako bambus nemá žiaden iný materiál. Prítomnosť tejto rýchlo rastúcej dreviny navodí na záhradách či terasách tropickú atmosféru.

Ladislav Vodička sa prírodným materiálom z bambusu, ale aj z trstiny, či vŕby venuje dlhé roky a jeho spoločnosť Gobamboo má za sebou stovky realizácii. Poukazuje najmä na variabilitu rôznych bambusových systémov a jednoduchú inštaláciu.

„Oplotenie z bambusových panelov nevyžaduje búranie alebo odstránenie existujúceho oplotenia, ani mnoho pomocníkov. Väčšina majiteľov domov si môže oplotenie namontovať na svoj pletivový, starý drevený alebo betónový plot aj svojpomocne počas jedného víkendu.
Či už hľadáte krátky plot pre kvetinové záhony, alebo vyšší plot, ktorý vám poskytne súkromie okolo vášho bazéna alebo trávnika, s bambusom nemôžete nič pokaziť,“ presviedča Ladislav Vodička. Poukazuje aj na ďalší veľký benefit plotov, čí zásten vyrobených z bambusov. V porovnaní s inými alternatívami dekoratívneho oplotenia sú veľmi lacné.

 

Gobamboo_Java tyč wulung

 

Podľa majiteľa spoločnosti Gobamboo je tento rýchlo rastúci prírodný materiál vďaka vysokej výťažnosti veľmi populárnou a ekologickou alternatívou k menej udržateľným produktom. „Bambusové výrobky gobamboo môžete použiť ľubovoľným spôsobom, ako to vaša predstavivosť považuje za vhodné. Zablokovať napríklad jednu časť záhrady alebo ju položiť okolo ihriska pre deti. Pomocou nízkeho oplotenia môžete tiež vytvoriť vyvýšené záhony pre rastliny a kvety alebo zeleninu. Môžete ich použiť na vytvorenie pergoly, súkromného priestoru, kde si môžete posedieť a vychutnať si večerné slnečné lúče. Veľmi populárne sú na terasách hotelov, reštaurácií a barov, kde je tiež veľký záujem aj o bambusové oddeľovače miestností,“ ponúka Ladislav Vodička len niekoľko možností na použitie bambusových výrobkov. Pripomína, že tieto materiály nie sú len na vonkajšie použitie. Bambus je možné použiť aj v interiéroch.

A aká je životnosť bambusu? Ladislav Vodička prekvapuje tvrdením, že bambus je oveľa pevnejší ako drevo a ak je oň dobre postarané, môže vydržať viac než 15 rokov. Oplotenie vplyvom počasia časom stratí niektoré zo svojich prírodných farieb, ale aj tomu sa dá vyhnúť použitím ochranného laku na bambus Bamboo Protector a obnovovača farby Bamboo renovator. Pri podobných alternatívach bambusu treba rátať s kratšou životnosťou. Napríklad trstinové oplotenia vám budú prinášať radosť asi 5 rokov, ploty z vŕby okolo 8 rokov.

Gobamboo má v ponuke najväčší výber bambusových tyčí, bambusových plotov a príslušenstva na Slovensku. Od roku 2019 poskytuje aj regionálne zastúpenie najväčšieho dodávateľa materiálu z bambusu v Európe, takže do dvoch týždňov môže poskytnúť najširšiu škálu produktov pre zákazníkov aj vo veľkých v dodávkach.

 

Gobamboo_záhrada

Gobamboo_panel z půlkruhových bambusových tyčí tmavohnědé barvy java

Gobamboo_záhrada_bazén

goo

Gobamboo_záhrada_II Gobamboo_záhrada_III
Gobamboo_záhrada_prístrešok

 

Text: BK
Foto: Gobamboo
Viac na: www.gobamboo.sk