Určite už každý z Vás riešil problémy s posteľnou bielizňou, alebo ručníkmi na svoj hotel, hostel, ubytovňu, chatu, alebo iné ubytovacie zariadenie. Myslíme si, že všetci pracovníci v cestovnom ruchu a hoteliérstve sa už stretli so sťažnosťami napríklad na hotelovú posteľnú bielizeň, že je nekvalitná, zapácha, alebo látka z ktorej je vyrobená je proste pre hosťa nepríjemná. V prípade hotelových ručníkov sú to sťažnosti týkajúce sa napríklad toho, že sú malé, neabsorbujú vodu, púšťajú farbu.

 

spanok matrace 4home tophoreca bielizen uteraky 1

 

Podobné sťažnosti sú vždy dosť veľkým problémom, keďže drvivá väčšina hotelov má nakúpený jeden druh posteľnej bielizne a tiež jeden druh hotelových ručníkov, takže v podstate nemajú ako vymeniť nevyhovujúci kus za iný, ktorý by bol podľa požiadaviek hosťa. S týmto všetkým sme sa stretli aj v našom ubytovacím zariadení, ktoré navštevujú domáci aj zahraničný turisti.

Ako sme tento opakujúci sa problém vyriešili u nás?

Musíme sa priznať, že sme sa na nákupe hotelovej posteľnej bielizne a hotelových ručníkov spálili mnohokrát. V našich začiatkoch v cestovnom ruchu sme si mysleli, že jednoducho stačí nakúpiť tie najlacnejšie produkty na trhu a hostia si rozdiel ani nevšimnú. Bola to však obrovská chyba, ktorá sa odrazila na našich hodnoteniach od hostí. Začali sme to riešiť, ale dlho sme nevedeli nájsť tie správne produkty, ktoré by nás finančne nezničili a zároveň by uspeli aj u hostí a ich čoraz väčších nárokoch. Niekoľko pokusov skončilo aj na tom, že nám pri objednávke cez internet prišlo niečo úplne iné ako sme videli na fotkách. Recenzie na náš hotel boli dobré, ale vždy tam bolo aj to, ,ale“, ktoré znamenalo najčastejšie sťažnosti hostí na posteľnú bielizeň a hotelové ručníky.

 

spanok matrace 4home tophoreca bielizen uteraky 2

 

Naša záchrana

Trápenie s hotelovými ručníkmi a posteľnou bielizňou pokračovalo aj naďalej a keď už sa nám zdalo, že našim hosťom sa nič nepáči, objednali sme si z internetového obchodu, ktorý nám poradil náš dlhoročný známy a zároveň naša konkurencia v cestovnom ruchu. Síce sme zo začiatku do tejto objednávky išli skôr s pesimizmom, našťastie sa tentoraz na nás usmialo šťastie. Na pár izieb sme objednali saténovú posteľnú bielizeň a na iné posteľnú bielizeň z plátna. Už pri preberaní zásielky nás prekvapilo aký hladký a kvalitný bol materiál posteľnej bielizne, tiež musíme upozorniť na fakt, že aj po mnohonásobnom praní posteľnej bielizne si zachovala krásnu bielu farbu. Nájdete tu rôznu hotelovú posteľnú bielizeň, od 50% až do 100% bavlny. Najprv sme objednali len tak na skúšku s tým, že náš recepčný bude klásť dôraz na zistenie spokojnosti s našou hotelovou posteľnou bielizňou. Výsledok bol ešte lepší ako sme očakávali a hneď sa zmenili aj hodnotenia nášho ubytovacieho zariadenia na internete. Odvtedy sme si zo stránky, ktorá nám priniesla úspech, objednali aj posteľnú bielizeň s logom nášho hotela. To je tiež obrovským plusom pre tento internetový obchod, keďže nemusíte hľadať firmu, ktorá Vám spraví potlač na Vašu hotelovú posteľnú bielizeň, ale všetko vyriešite na jednom mieste.

Ako vyriešiť problém s hotelovými ručníkmi?

Po vyriešení problému s hotelovou posteľnou bielizňou sme hľadali riešenie, ktoré by nám pomohlo tiež odstrániť dlhodobé sťažností hostí na ručníky. Hľadanie kvalitných hotelových ručníkov nám trvalo a to nepreháňame možno aj rok. Raz bol ručník malý, potom zas púšťal farbu, pri bielom prevedení sa ho zas nedalo vyprať na pôvodnú bielu farbu, alebo tiež často neplnil svoju základnú úlohu a to dostatočne neabsorboval vodu. Hostia sa neustále sťažovali, že sa po sprchovaní nedá našim hotelovým ručníkom poriadne utrieť do sucha. Po úspešnom vyskúšaní hotelovej posteľnej bielizne sme si povedali, že od tej istej spoločnosti objednáme aj ich hotelové ručníky. Nakoľko sme si už verili už po predchádzajúcich skúsenostiach s týmto internetovým obchodom, objednali sme hneď ručníky na celý hotel. Balík prevzala recepčná, ktorá ma hneď kontaktovala, že sú vynikajúce na dotyk a zároveň, či si môže jeden nechať čo pre mňa bolo prvé dobré znamenie.

 

spanok matrace 4home tophoreca bielizen uteraky 3

 

Hotelové froté ručníky boli už na prvý pohľad oveľa kvalitnejšie ako tie čo sme doteraz používali. Boli príjemné na dotyk, hladké s dobrou gramážou. Na ich stránke si môžete objednať viac druhov hotelových ručníkov s rôznou gramážou či veľkosťami. S napätím sme teda čakali či aj pri nových hotelových ručníkoch, bude výsledný efekt rovnaký ako pri hotelovej posteľnej bielizni. Po pár mesiacoch používaniach hotelových ručníkov od spomínaného internetového obchodu nám úplne zmizli všetky problémy s našimi hotelovými ručníkmi. A aj pri hotelových ručníkoch sme využili možnosť dať si na ručník názov nášho hotelu. Je to maličkosť, ale poteší to každého zákazníka. Podarilo sa nám teda vďaka jednému internetovému obchodu odstrániť dva naše najväčšie problémy.

 

spanok matrace 4home tophoreca bielizen uteraky 4

 

Neopakujte naše chyby

Ako už naznačuje nadpis tejto časti článku je to upozornenie aby ste po nás neopakovali naše začiatočnícke chyby. Je chybou si myslieť, že najlacnejšie riešenie dôležitých elementov ako je hotelová posteľná bielizeň, alebo hotelový ručník uspokojí čo i len základné potreby hostí. To ale zároveň neznamená, že ideálnym riešením je nakupovať to najdrahšie. Faktom je, že sme hľadali velmi dlho, ale nakoniec sme našli riešenie, ktoré potešilo zákazníkov a finančne nás nezničilo. Dôležitým faktom okrem pozitívnej odozvy našich hostí je aj to, že vyššie spomínané hotelové ručníky a hotelová posteľná bielizeň je kvalitná a vydrží Vám veľmi dlho, nestráca krásnu bielu farbu ani po mnohonásobnom praní. Myslíme si, že tieto produkty pomôžu zlepšiť hotel, alebo iné ubytovacie zariadenie každému z nás. Každého z nás zasiahla pandémia, niekoho viac niekoho menej, ale důležité je byť pripravený na návrat hostí a zabodovať u každého jedného. Nezabúdajte o tom, že každá maličkosť rozhoduje o tom, či hosť dá pozitívne, alebo negatívne hodnotenie.

Tento článok vznikol vďaka spolupráci s internetovým obchodom 4horeca.com.pl.