Je mimoriadne účinný, navyše ľahký a nepotrebuje žiaden obslužný personál. Systém dezinfekcie suchou hmlovinou zabezpečí mimoriadne efektívnu, profesionálnu a bezpečnú dezinfekciu priestorov. Využíva elektronické zariadenia Sanosil Halofogger a Sanosil Q-Jet a bez chlórový dezinfekčný prostriedok Sanosil. Sanosil zlikviduje až 99,99 % všetkých vírusov, baktérií, kvasiniek a plesní, vrátane MRSA, H1N1 (prasacia chrípka), COVID-19, žltačky typu A, B, C, chrípky, Rhinovirus, E.Coli, Salmonela a ďalšie. Zariadenie aplikuje dezinfekčné prostriedky Sanosil do všetkých častí miestnosti vrátane rohov a ťažko dostupných miest a na povrchoch zanecháva tenký film dezinfekčného prostriedku. Navyše systém nepotrebuje obsluhu. Po spustení beží dezinfekčný program úplne automaticky. O technológii dezinfekcie suchou hmlovinou a bezchlórovej dezinfekcii Sanosil viac v rozhovore s konateľom spoločnosti Sanosil SK Michalom Hanusom.

 

IMG 3784

Lobby vo Westend Plazza na Patrónke

V čom je výnimočná metóda, ktorú ste priniesli na slovenský trh?

- Výhoda švajčiarskej bez chlórovej dezinfekcie Sanosil je v unikátnom zložení peroxidu vodíka a koloidného striebra. Táto patentom chránená kombinácia nemení senzoriku ošetrených potravín a vody. Povrch po aplikácií netreba oplachovať a neutralizovať a pri jeho aplikácií sa nevytvára žiaden zápach. Na Sanosil nie je od roku 1982 celosvetovo potvrdená rezistencia, čo pre zákazníka zabezpečuje bezstarostné dlhodobé a každodenné používanie. Náš systém dezinfekcie je s účinnosťou 99,9999 percent, čo predstavuje úroveň sterilizácie. Táto unikátna metóda spočíva v certifikovanom systéme prístrojov na výrobu suchej hmloviny Halofogger a dezinfekcie Sanosil. Tento systém je unikátny preto, že nie je korozívny, neškodí elektronickým zariadeniam, nezmáča povrchy, je aj na kontakt s potravinami a neškodí kvetinkám a rastlinám. Na trhu sa objavili mnohé aplikátory na suchú hmlovinu, ale skoro žiadny nie je certifikovaný s účinnou látkou, čo pri väčšej kontaminácií nemusí pôsobiť dostatočne. Ďalšou zaujímavou aplikáciou je dezinfekcia vody, či už pitnej vody, alebo teplej vody pri ochrane proti Legionelle. Hygienické zabezpečenie vody má veľký význam pri slabších sezónach, či menšom využití kapacít ubytovacieho zariadenia.

V akých priestoroch a prevádzkach sa technológia dá aplikovať?

- Zabezpečujeme všetky typy prevádzok. Naša unikátna celosvetová aplikácia je v ošetrení zbierkových predmetov kultúrneho dedičstva, ale riešime aj dezinfekciu škôlok, cez potravinársky, až po automobilový priemysel, operačné sály v nemocniciach a farmaceutickú výrobu.

Aké máte skúsenosti s dezinfekciou priestorov hotelov, reštaurácií, či zariadení na relax?

- Skúsenosti máme viaceré a práve na základe nich v takýchto typoch zariadení skôr odporúčame samostatnú aplikáciu. Zaškolíme personál a vysvetlíme výhody samostatnej aplikácie. Dôvod je jednoduchý. Vzhľadom na rôzne využívanie kapacít je interný personál flexibilnejší a tým je celý proces ekonomicky veľmi zaujímavý.

 

IMG 3777

 Kongresová miestnosť vo Westend Plazza

 

V čom sú ubytovacie a stravovacie zariadenia špecifické pri aplikovaní celopriestorovej povrchovej dezinfekcie?

- V týchto zariadeniach sú použité rôzne materiály a preto by mali na prevádzkach používať dezinfekciu, ktorá je širokospektrálna, rýchla a jednoduchá. Mala by byť použiteľná na všetky povrchy, nemala by byť korozívna, mala by byť na kontakt s potravinami, nemala by sa oplachovať a neutralizovať, pretože to sú procesy, ktoré zbytočne stoja čas a peniaze. V neposlednom rade by mal byť šetrný k životnému prostrediu a teda 100 % odbúrateľný.

Ako často by sa mala robiť v týchto zariadeniach komplexná dezinfekcia?

- Záleží od prevádzky. Podľa bežných štandardov sa dezinfekcia robí každý deň. Celopriestorová dezinfekcia však odbúrava ľudský faktor a dá sa robiť ako posledná aplikácia na konci dňa. Máme priestory, kde ostáva čistý priestor niekoľko týždňov. Na základe prevádzky vieme navrhnúť dezinfekčný plán šitý na mieru.

Môže sa robiť dezinfekcia počas prevádzky?

- Samozrejme áno. Vždy záleží na type prevádzky a podľa toho sa zvolí spôsob dezinfekcie, či už bežnej povrchovej, alebo celopriestorovej suchej aplikácie. My sa prispôsobujeme zákazníkovi, častokrát sa pracuje cez víkendy a po nociach, tak aby nebola ovplyvnená prevádzka zariadenia.

 

IMG 3796

Westend Plazza je jediná office budova na Slovensku s vlastným foodcourtom

 

IMG 3807

Umyváreň riadu vo foodcourte Westend Plazza

 

IMG 3769

Pohľad na nádvorie Westend Plazza

Text: BK

Foto: Sanosil SK

Viac na: www.sanosil-slovakia.sk