V nádhernej tatranskej doline od jari do jesene plnej zelene a lopúchov sa rozprestiera Hotel Lopušná dolina. Zurčiaci potok, dreviny voňajúce opojnou arómou živice a ihličia, lesné byliny a celkovo zdraviu prospešná klíma, to sú atribúty, ktoré pozývajú každého milovníka prírody na návštevu tohto kúzelného miesta. S riaditeľom Hotela Lopušná dolina, Vladimírom Zavackým sme sa rozprávali o hoteli, jeho novinkách i možnostiach relaxácie v bezprostrednom okolí.

 

lopusna dolina 1 nieuvod

 

Prezraďte nám na úvod niečo o histórii hotela.

Hotelový rezort existuje už od 50-tych rokov minulého storočia ako podnikové rekreačné stredisko. V minulosti sa v lete využívalo ako detský tábor, v zime ako výcvikové lyžiarske stredisko pre zamestnancov Chemosvitu, ich rodiny a partnerov. Dnes je hotel obľúbeným miestom práve milovníkov lyžovania a prírody. Minulý rok sme prešli rozsiahlou rekonštrukciou, zvýšila sa kapacita ubytovania a celkovo sa zmodernizovali priestory.

 

lopusna dolina 2

 

Deťmi a detskými tábormi sa to v hoteli kedysi začínalo a dnes sa orientujete predovšetkým na detského klienta a rodiny s deťmi. Čo všetko máte pre túto klientelu pripravené?

Áno, detský klient a rodiny s deťmi sú pre nás prioritou. Priamo v exteriéri hotela máme outdoorové ihrisko, kde je možné hrať basketbal, tenis i futbal. V zimných mesiacoch prevádzkujeme klzisko a dôležité je spomenúť tri vleky v bezprostrednej blízkosti hotela, ktoré sú určené pre rôzne zdatných lyžiarov. Jeden svah máme určený výlučne pre deti a začínajúcich lyžiarov, aby sa eliminovali vzájomné strety na svahu. Samozrejmosťou je detský kútik s hračkami a hrami, detská zóna a vybavenie pre deti v izbách aj jedálni hotela s ponukou detského menu.

 

lopusna dolina 8

 

Súčasťou hotela je aj wellness centrum, s viacerými saunami a v lete s vonkajším bazénom.

V rámci wellness centra môžu dospelí aj deti navštíviť fínsku, parnú aj infra saunu a dve jacuzzi, vonkajšiu a vnútornú. V letných mesiacoch je hosťom k dispozícii bazén s teplotou vody 28°C a mojou snahou do budúcnosti je, aby sa bazén postupne prebudoval na celoročný.

 

lopusna dolina 6

lopusna dolina 7

 

Ako by ste charakterizovali hotelovú gastronómiu? Na čo sa špecializujete a na čo kladiete pri príprave jedál dôraz?

V našom hoteli pracujú skúsení kuchári, ktorí pôsobili niekoľko rokov v zahraničí. Preto s istotou kombinujeme a ponúkame tradičné slovenské jedlá, po ktorých je dopyt so zdravou stredomorskou kuchyňou. Tá pozostáva so šalátov, zeleniny a cestovín. V blízkosti hotela sa nachádzajú tri biofarmy, od ktorých berieme čerstvé produkty priamo z gazdovstva, a tiež odoberáme vzácny prameň liečivej minerálnej vody zo Starého Smokovca.

 

lopusna dolina 4

lopusna dolina 5

 

Bonusom hotela je jeho vynikajúca lokalita. Čo z bezprostrednej blízkosti by ste odporučili vidieť či absolvovať popri návšteve vášho zariadenia?

Náš hotel sa nachádza priamo uprostred doliny, ktorá má množstvo cyklistických a turistických chodníkov rôznych obtiažností. Sme priamo v lese, takže sa zaraďujeme medzi klimatické kúpele, je tu zdravý, čistý a vlhký vzduch a aj v najhorúcejšom lete nočná teplota nepresahuje 20°C, takže nie je nevyhnutné používať klímu. Nachádzame sa v bezprostrednej blízkosti Vysokých Tatier, konkrétne 15 minút jazdy od Štrbského plesa a 10 minút jazdy od Starého Smokovca.

 

lopusna dolina 9

 

Máte v ponuke pre záujemcov o návštevu vášho hotela aj špeciálne pobytové balíky? Ak áno, aké to sú?

Na našej webovej stránke máme v ponuke vždy niekoľko tipov zaujímavých pobytových balíkov v súvislosti s ročným obdobím. Teraz napríklad ponúkame Veľkonočný balíček, ale aj obľúbené family pobyty alebo pobyt dámska a pánska jazda.

Zhovárala sa: Petra Adamcová
Foto: Hotel Lopušná dolina

Viac informácií: www.hotellopusnadolina.sk