Ubytovanie v luxusných hoteloch, výnimočných apartmánoch, poskytnutie top služieb a zaujímavého zážitku z dovolenkového pobytu. Dnes však už cestovatelia hľadajú okrem spomínaných benefitov aj zážitky nad rámec pohodlných a bežných i luxusných ubytovaní. Túžia po niečom inom a vymykajúcom sa normálu.

 

nula hviezdičiek hotel 1

 

Bratia Frank a Patrik Riklin prišli s nápadom koncepčného ubytovania v krajine švajčiarskych Álp. Prezentujú ho ako ideálnu dovolenku pre ľudí, ktorí sa nemôžu rozhodnúť medzi pobytom v luxusnom hoteli alebo v lone prírody priamo pod hviezdami. Preto vytvorili kombináciu oboch. 

 

nula hviezdičiek hotel 6

 

Null Stern Hotel vo Švajčiarsku je jedinečný luxusný hotel, ktorý nemá žiadne steny. Toto ubytovanie je otvorené zo všetkých štyroch strán, a ak počítame aj absenciu strechy, tak aj z piatich. Vysoké a majestátne hory Švajčiarska predstavujú malebnú kulisu kombinujúcu to najlepšie z elegancie a divočiny. Postele umiestnené proti skalnatému terénu sú v ostrom kontraste s primitívnou krásou miesta. Prevádzkovatelia tohto ubytovania hovoria, že jediné hviezdy, ktoré tu uvidíte, sú tie nad vašou hlavou a najmä hlavnou hviezdou ubytovania je sám klient.

 

nula hviezdičiek hotel 4 nula hviezdičiek hotel 5

 

K dispozícii zákazníkovi je len veľká kráľovská posteľ s niekoľkými nočnými stolíkmi a lampami. Verejná kúpeľňa a toaleta je vzdialená 10 minút pešej chôdze. K ubytovaniu patrí aj komorník, ktorý sa postará o potreby hostí. Súčasťou pobytu sú okrem postele aj raňajky, toaletné potreby a možnosť absolvovania zaujímavých aktivít v blízkosti. Horolezectvo, trekking, outdoorové športy alebo prechádzka prírodou či neďalekým mestečkom sú samozrejmosťou.

 

nula hviezdičiek hotel 3

 

Táto radikálna vízia láka veľa osamelých cestovateľov a páry, ktorí sa chcú oslobodiť od hraníc bežných hotelov a preskúmať výnimočné. Hotel, ktorý pôvodne začínal skúšobne na jednom mieste, sa tento rok rozšíril na tri štyri miesta vo Švajčiarsku.

 

nula hviezdičiek hotel 2

 

Hotelové izby sú k dispozícii počas celého leta. Na výber je „izba“ v objatí skál, vo vinici a jedna špeciálna hotelová miestnosť sa nachádza priamo na čerpacej stanici. Hlavnou myšlienkou ubytovania je nahradenie materiálnych statkov a predmetov surovou krásou a veľkoleposťou prírody.

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: Null Stern Hotel