interier reštaurácie v hoteli lesna

 

V krátkom rozhovore sme sa spýtali šéfkuchara Petra Ďurča z reštaurácie Hotela Lesná na to, aké sú najnovšie trendy a zaujímavosti z oblasti gastronómie. Ako on sám hovorí, „zážitková gastronómia si získava medzi hosťami veľkú popularitu. Každý pokrm sa mení na umelecké dielo." Prijmite teda srdečné pozvanie na skutočnú hostinu a vychutnajte si skvelé jedlo všetkými zmyslami. 

 

Aké sú najnovšie trendy? 

 

Pri tvorbe aktuálneho jedálneho lístka sme sa rozhodli pre návrat k jednoduchosti. Nielen v názvoch pokrmov, platí to aj v oblasti prípravy jedál. Fermentácia, sušenie, či opekanie na pahrebe sú spôsoby, ktoré používali už naši predkovia.

 

haute cuisine jedlo zážitková gastronomia

 

 

Okrem pôžitku pre chuťové poháriky a potešenia pre oko majú takto pripravené jedlá pozitívne účinky na zdravie: podporujú zdravú črevnú mikroflóru, znižujú hladinu cukru v krvi a podporujú vylučovanie škodlivých látok z tela. Dôležité je, že na prípravu jedál sa používajú výlučne kvalitné lokálne suroviny z domácich chovov a fariem. 

 

 

 

 

 

tophoreca stará lesná reštaurácia

 

 Ako si zachovávate atraktivitu?

Svojich pravidelných fanúšikov si našli gastrovíkendy, ktoré hotel pravidelne organizuje na mesačnej báze. Hlavným lákadlom pre hostí sú šéfkuchári zvučných mien z rôznych krajín, ktorí hosťom predstavia vždy to najlepšie z ich domácej kuchyne.

 

 

Ktoré kuchyne tak mohli hostia spoznať?

 

Doposiaľ mohli hostia takto spoznať ázijskú, francúzsku a mexickú kuchyňu a v tomto roku sa ešte môžu tešiť na španielske, rakúske a talianske špeciality.