Poctivé, tradičné a ručne vyrábané produkty, ktoré potešia nielen naše chuťové bunky, ale prospievajú aj nášmu zdraviu. Také sú výrobky pýšiace sa značkou Lieskovský farmárik, ktoré s láskou a nadšením vznikajú pod rukami zamestnancov Poľnohospodárskeho družstva Lieskovec a distribuujú sa prostredníctvom e-shopu na celé Slovensko. Za úspechmi tohto družstva neďaleko okresného mesta Zvolen stojí riaditeľka Ing. Martina Luptáková.

 

lieskovsky farmarik eshop zdravie tradicia farma slovensko bio eko lieskovec 2

Riaditeľka PD Lieskovec, Ing. Martina Luptáková

Pred tromi rokmi ste otvorili obchodík s vlastnou značkou Lieskovský farmárik, ktorý sa stal úspešným a vyhľadávaným práve vďaka kvalite ponúkaných produktov.

Hlavnou myšlienkou nášho obchodíku bolo prísť medzi ľudí s ponukou kvalitných potravín z vlastnej produkcie, ktoré budú čerstvé, bez konzervantov a chémie. Vedeli sme, že aj keď postupne, ale zákazníci si nás nájdu. A bolo to presne tak.

Čo všetko vo vašom obchode ponúkate?

V našom sortimente klienti nájdu vždy čerstvé vajíčka, bravčové, hovädzie i kuracie mäso, výrobky z mäsa, mliečne výrobky a produkty z nich. Mnohé výrobky máme k dispozícii nepretržite, ale niektoré potraviny riešime práve kvôli spomínanej čerstvosti podľa vopred stanovených objednávok. Okrem vlastných výrobkov máme aj produkty overených lokálnych výrobcov z nášho okolia.

 

lieskovsky farmarik eshop zdravie tradicia farma slovensko bio eko lieskovec 3  lieskovsky farmarik eshop zdravie tradicia farma slovensko bio eko lieskovec 6  lieskovsky farmarik eshop zdravie tradicia farma slovensko bio eko lieskovec 8 

 

Súčasťou vášho Poľnohospodárskeho družstva Lieskovec je aj vlastná syráreň, kde vyrábate viaceré mliečne výrobky.

Áno, v našej syrárni sú všetky výrobky vyrábané ručne a z nášho mlieka. Vyrábame syrové nite, parenice, údené aj neúdené parené syry, tvaroh, ricottu i mlieko. Mlieko ponúkame pasterizované aj nepasterizované i bezlaktózové.

Po produktoch vášho obchodu začal narastať dopyt v rámci celého Slovenska. Tu asi možno povedať, že kvalita sa predáva sama.

Naozaj sa záujem o naše produkty neustále zvyšoval, preto sme sa rozhodli umožniť nákup našich výrobkov všetkým potenciálnym klientom na Slovensku. Spustili sme e-shop, kde si môžu ľudia nájsť všetko čo v obchode ponúkame a ešte zopár vecí navyše. Donášku produktov robíme po celom Slovensku, realizujeme tiež ambulantný predaj v slovenských mestách a dodávame výrobky do viac ako 50 predajní v našej republike.

 

lieskovsky farmarik eshop zdravie tradicia farma slovensko bio eko lieskovec 1

 

Nedá mi nespomenúť príbeh, keď ste počas pandémie minulý rok museli kvôli pozastavenej objednávke 800 kusov jahniat do Talianska všetky skúsiť predať na Slovensku. Čo bolo náročné, ale podarilo sa vám to a dnes po roku ste už mali od minulých klientov na jahňatá ďalšie objednávky.

Z tohto sa veľmi tešíme, počas Veľkej noci sa nám podarilo zrealizovať predaj jahňacieho mäsa a jahniat po celom Slovensku, avšak dopyt bol taký vysoký, že sme všetkých nedokázali napriek snahe uspokojiť. Ľudia nám potom posielali fotografie, ako mäso spracovali a pripravili a priznám sa, že som bola veľmi milo prekvapená, aké máme šikovné gazdiné a kuchárov, čo všetko dokážu z jahňacieho mäsa urobiť.

Viem, že novinkou vo vašom portfóliu je pestovanie a predaj čerstvej dopestovanej biozeleniny.

S touto aktivitou sme začali minulý rok. Zeleninu pestujeme na vyvýšených záhonoch, nie je to zatiaľ veľké množstvo, ale dokážeme uspokojiť klientov Lieskovského farmárika. Ponúkame čerstvé bylinky, reďkovku, paradajky, papriku, uhorky, hrášok, kukuricu, karfiól, patizóny, cukety, tekvice a mnohé iné, všetko samozrejme v bio kvalite a dostupné podľa sezóny.

 

lieskovsky farmarik eshop zdravie tradicia farma slovensko bio eko lieskovec 4

 

Máte pre klientov aj nejaké úplne nové prekvapenie oproti minulému roku?

Áno, tento rok sme sa rozhodli dopestovať hrášok, ktorý bude určený na samozber. Veľmi pozitívne ohlasy sme mali z minuloročného samozberu sladkej kukurice, preto sme samozber rozšírili práve o hrášok. Okrem chutnej zeleniny, ktorú si klienti sami nazbierajú, ide aj o určitý typ osvety. Deťom treba ukázať, ako sa zelenina pestuje a ako sa zberá. Nazberaná vlastnoručne aj o to viac chutí.

Ako vás tak počúvam, nápadov máte stále veľmi veľa...

Občas sa mi zamestnanci smejú, že čo som zase vymyslela, ale mojim krédom je, byť stále o krok vpred, bez toho to nejde. Vízií mám do zásoby, na každý rok niečo, postupne, kvalitne a krok za krokom. Odmenou mi sú spokojní klienti, zdravé zvieratá, efektívne poľnohospodárstvo a úžasný tím nášho celého pracovného kolektívu, ktorí svoju prácu robia s láskou a entuziazmom.

Viac informácií: www.pd-lieskovec.sk a www.lieskovskyfarmarik.sk