Hovorí o ňom ako o prírodnom klenote, elixíre mladosti i šťastia a supermasívnom kráľovskom ovocí. Keď sa Marek Horos začal intenzívne zaujímať o to, ako zvýšiť kvalitu života a výrazne podporiť zdravie, zostal ohúrený tým, aké široké pozitívne vlastnosti na organizmus má granátové jablko. Dnes prináša pre každého, kto premýšľa o svojom tele a zdraví prírodné šťavy, kozmetiku, ale aj víno. Ich spoločným menovateľom je to, že svoj pôvod majú v granátovom jablku a ich užívanie podporí zdravie a dobrý pocit zo života.

 

GRANTE TREE



Podľa slov zakladateľa spoločnosti Elixír mladosti Mareka Horosa každý človek túži prirodzene po tom, aby sa cítil dobre. K tomu rozhodne do veľkej miery prispieva strava a výživová hodnota toho, čo jeme a pijeme.

„Dlhodobo som hľadal, čo má v rámci výživy najviac benefitov v jedinom produkte z prírody. Postupne sa mi tajomstvá granátových jabĺk odhaľovali ako pexeso. Je to zdroj s najvyšším podielom antioxidantov v prírode - v priemere násobne viac ako červené víno alebo zelený čaj. Zaujalo ma, že je to veľmi účinný naturálny prostriedok, ktorý pomôže prekonávať anémiu. Má mimoriadne priaznivý dopad na celkové fungovanie kardio-vaskulárneho systému,“ začal vymenovávať pozitívne vlastnosti granátového jablka nadšený podporovateľ zdravého životného štýlu Marek Horos.

Toto ovocie a jeho výťažky by mali rozhodne zaujať popredné miesto v jedálničku u ľudí, ktorí pravidelne športujú a cvičia. Dodáva viac sily, pomáha pri rýchlejšej regenerácii a pri dosahovaní špičkových výkonov.

„Za dva týždne pitia šťavy z jablka rovnaký efekt ako pri užívání orálnych steroidov? Tomu hovorím supermasívne ovocie! Extrakt z granátového jablka je tiež zatiaľ nejefektivnejšou známou naturálnou suplementáciou pre zvyšovanie testosterónu. Posilníš svaly a poďakuje sa ti libido,“ pokračuje Marek Horos a pripomína, že množstvo štúdií prináša pozitívne správy o pôsobení granátového jablka pri prevencii a liečbe onkologických chorôb, obzvlášť pri karcinóme prsníka. 

Popri základných epidemiologických opatreniach, šťava z granátového jablka budeš vašim silným spojencom v boji s COVID-om.
Čo zistili nedávne štúdie? "Zistilo sa, že aróniová šťava inaktivuje po 5 minútach asi 97 percent SARS-CoV-2, zatiaľ čo šťava z granátového jablka a zelený čaj inaktivujú asi 80 percent vírusu."

 
DSCF9083

 

„To, čo ma však skutočne posadilo na stoličku a vzalo mi dych, bola informácia z roku 2016 – granátové jablko a zložky v ňom môžu hrať významnú úlohu v spomalení starnutia. Preto sme prišli s názvom – Elixír mladosti.

Vzhľadom na všetky impozantné prínosy granátového jablka stál Marek Horos pred otázkou, ako pre ľudí aj u nás na Slovensku zabezpečiť toto výnimočné kráľovské ovocie v najvyššej kvalite. Keďže ho v našich zemepisných šírkach dopestovať nevieme, skúmal, kde sa tomuto ovociu prirodzene darí najlepšie, kde je doma a kde má v sebe najvyššiu výživovú hodnotu. A našiel raj granátových jabĺk.

„A to je oblasť GOYCHAY v Azerbajdžane. Je to vďaka ekologickej oblasti, unikátnej mikroklíme a pôde. Moskovský potravinový inštitút porovnával výživové hodnoty granátových jabĺk od Indie, cez Irán, Izrael, Turecko a až po Azerbajdžan. Spomedzi nich práve z oblasti Goychay mali jablká najvyššiu výživovú hodnotu. Spoločnosť AZNAR, ktorá vyrába produkty značky GRANTE, je náš strategický partner. Sú majstri v odšťavovaní a pre granátové jablká – národný poklad Azerbajdžanu. Sú na trhu od 1969 a vyvážajú do viac ako 30 krajín sveta,“ hovorí o pôvode 100-percentných BIO štiav z granátového jablka. Je to ich vlajková loď iba s najlepšími kúskami ovocia, s kvalitou s Kóšer a Halal certifikátmi.

 

Grante BIO EN

 

S potešením gurmána ospevuje aj víno víno z granátového jablka. Je silné, sladké i polosladké a mnohým pripomína Portské.

„Vyrába sa špeciálnou technológiou výlučne z vysoko kvalitných odrôd granátového jablka s názvom „Gulovshe“ pestovaných na plantážach v okrese Goychay. Víno má rubínovú farbu a vôňu granátového jablka s jemnými tónmi sliviek, sušeného ovocia a čerešní. Chuť je plná a sladká v kombinácii s pikantnou horkosťou granátového jablka a dlhou dochuťou lesných plodov.“

 

Elixír mladosti_šťava z granátového jablka_víno

 

Ďalším bestsellerom je omáčka z granátového jablka Narsharab, ktorá sa pripravuje sa zo štiav prírodných záhrad a divo rastúcich Azerbajdžanských granátových jabĺk, ktoré sú sladko-kyslé.

„Narsharab omáčka je skvelým doplnkom tak pre pokrmy s mäsom a zvlášť rybami. Skvelé to bude s jahňacím, aj kačacími prsiami. Môžete ju použiť ako marinádu, šalátový drezing, dokonca aj ako prídavok k dezertom. Toto chceme, aby mala k dispozícii každá domácnosť s ohľadom na kulinársky zážitok. Ide o doslova kozmický chuťový zážitok, ktorý chcete opakovane precítiť,“ nešetrí chválou na produkt, ktorý získal ocenenie Great taste 2015, čo je celosvetové uznanie v oblasti jedla a nápojov.

 

IMG 0573

 

Paletu štiav dopĺňa chystaná rada SUPERFRUIT, kombinácia ovocných štiav pripravovaná ako gastronomický zážitok. Spoločnosť vyvinula aj novú radu vhodnú pre celú rodinu. Po tisíckach ochutnávok na podujatiach, testovaní rôznych vzoriek a kombinácií štiav, gastropanel vybral finálnu podobu APPLE KING – to najlepšie zo sveta jabĺk. Našincom dobre známe 4 odrody jabĺk zo Slovenska v kombinácii s Dolce Vita šťavou z granátových jabĺk zo Sicílie. A aj deti určite poteší varianta s jahodovým pyré.

„Pravidelne sa zúčastňujeme na rôznych Gastro výstavách ako Agrokomplex, BIOstyl, Gastro a kulinária, Káva, čaj, čokoláda, DANUBIUS GASTRO a ďalších. Neustále rozširujeme spoluprácu s ďalšími slovenskými distribútormi, aby boli tieto produkty dostupnejšie v každom meste na Slovensku. Aktuálne expandujeme na český trh. Veríme, že v blízkej budúcnosti svoje pôsobenie rozšírime o ďalšie krajiny v Európe, ale aj mimo nej,“ naznačuje plány Marek Horos a pripomína, že okrem siete veľkoskladu LABAŠ, predajní FRESH PLUS, či COOP JEDNOTA Michalovce si šťavy môže každý objednať z pohodlia domova.

„Mám rád ľudí, milujem život, dobré jedlo a tieto dary chcem zdieľať, aby sme sa spoločne mali lepšie. S elixírom mladosti, lepšie zvládaš starosti. To je náš slogan,“ uzavrel Marek Horos.

 

Elixír mladosti_šťava z granátového jablka

 

Prečo by sme mali piť šťavy z granátového jablka?

• Ochrana proti poškodeniu: Obzvlášť v tomto náročnom období potrebujeme viac ochrany voči stresu a poškodeniu oxidatívnym stresom. Chceme tiež vyzerať sviežo a mladistvo. K tomu všetkému práve slúžia antioxidanty zastúpené v granátovom jablku.

• Energia: Aby sme zvládali to všetko čo musíme, chceme a aby sme si pri tom zachovali aj úsmev, potrebujeme dostatok energie. Tú nám aj vďaka potrebnej hladine železa v krvi prináša kyslík. Preto odporúčame recept bojovníka proti anémii: Na zvýšenie účinnosti vstrebávania železa vznikne chutný recept: 1,5dcl šťavy, čajová lyžička medu a trochu škorice (Ceylonska). Všetko zmiešať a v pokoji užívať denne.

• Zdravé srdce a cievy: Najčastejšie vyskytujúce sa ochorenia u nás sú spojené s kardio-vaskulárnym systémom. Tu bude tvojím spoločníkom šťava z granátového jablka. Podľa vedcov má granátové jablko niekoľko ďalších významných zdravotných prínosov.
Dokáže nasledovné:
• znižuje ukladanie usadenín v krvných cievach
• zastavuje chemokín, chemickú signálnu látku spájanú so zápalmi v
cievach
• znižuje akumuláciu tukov v srdci
• bráni zväčšovaniu a hrubnutiu srdcového svalu
• predchádza ECG abnormalitám

Existujú aj iné štúdie, potvrdzujúce uvedenú teóriu. V roku 2004 žurnál Klinická výživa (Clinical Nutrition) prezentoval výsledky 3 roky trvajúcej štúdie, ktorá potvrdila súvis medzi pitím šťavy z granátového jablka a vyliečením karotídnej arteriálnej stenózy. Pravidelná konzumácie tejto šťavy viedla k zníženiu uvedeného ochorenia až o 29% za 1 rok!
Boli to však až bádatelia z Neapolskej univerzity, ktorí tieto závery podporili číslami. Rozsah arteriosklerotických poškodenia sa redukuje až o 44%, pokiaľ sa konzumuje jeden pohár šťavy z granátového jablka denne po dobu 3 mesiacov.

 

Elixír mladosti_šťava z granátového jablka_III

 

• Sila a vitalita:
1) Granátové jablko zvyšuje produkciu eNOS , ktorý rozťahuje cievy a privádza tak viac krvi s živinami do svalov. Oproti argininu a ďalším potenciálnym vasodilatantom je tento efekt ďaleko zreteľnejší. A je tiež jednou z najlepších prirodzených stratégií pre zvyšovanie
testosterónu.

2) Vo výskume z roku 2012 pilo celkom 60 dobrovoľníkov (muži a ženy) po dobu 2 týždňov 300 ml šťavy z granátového jablka. Efekt bol nasledujúci:
– Zníženie krvného tlaku i arteriálneho plaku.
– Znateľné zlepšenie nálady a well-beingu.
– U mužov i žien došlo k zvýšeniu testosterónu v priemeru o 24% (16 – 30 %, najviac u mužov).

• Onko- prevencia
Podľa niekoľkých štúdií urobených v USA, dokáže aj veľmi malé množstvo šťavy z granátového jablka odvrátiť rakovinu prostatu a predísť poškodeniu buniek, ktoré by mohli zbujnieť. Už v roku 2008 Americká urologická asociácia informovala, že muži, ktorí pili
šťavu z granátového jablka mali štyrikrát menej špecifického antigénu, ktorý informuje o zápalových procesoch prostaty alebo rakovinovom ochorení.

 

Elixír mladosti_šťava z granátového jablka_apple king

 

 

Text: BK
Foto: Elixír mladosti, https://www.instagram.com/grantestavy/

@grantestavy 
@iamdiakorl  @degtiarovaolga


Viac na: grante-elixirmladosti.sk, instagram