Vymeniť aspoň ma chvíľu sídliskový byt za pôvodnú drevenicu v malebnej baníckej obci Vyšná Boca, oddýchnuť si pri praskaní dreva v starodávnej peci a vyvetrať si hlavu na prechádzke čistou prírodou Nízkych Tatier. Aj takto môže vyzerať dovolenka s rodinou a priateľmi ďaleko od civilizácie.

 

Chata Pemmeva_Vyšná Boca

 

Pôvodom banícka obec Vyšná Boca je obklopená krásnou prírodou. Na lúkach pod Ďumbierom sa pasú ovce a kozy, lesy sú bohaté na huby, či lesné plody. A v tomto idylickom prostredí stojí tradičná drevenica s dvorom, cez ktorý preteká potôčik vyvierajúci v bani. Len ťažko sa dá odolať predstave aspoň na chvíľu sa spolu s rodinou ocitnúť na tomto romantickom mieste.

Apartmány Pemmeva sú pre turistov k dispozícii celoročne. Plný komfort a súkromie si môže užiť v dvoch apartmánoch naraz až dvanásť ľudí.

 

Chata Pemmeva_Vyšná Boca_ spoločenská miestnosť

Chata Pemmeva_Vyšná Boca_kuchyňa

 

Apartmán na prízemí ponúka oddych v spálni s manželskou posteľou a jedným samostatným lôžkom. Súčasťou dolnej časti domu je obývacia miestnosť s rozkladacím gaučom, samostatným lôžkom, s takmer storočnou pôvodnou pieckou, televízorom a spoločenskými hrami, ktorými si pokojne spestrite dlhé večery so svojimi blízkymi. K dispozícii je plne vybavená kuchyňa a vlastná kúpeľňa s toaletou a sprchovacím kútom.

Apartmán v podkroví má dve spálne. Jedna ponúka manželskú posteľ, zatiaľ čo v druhej nájdete dve samostatné lôžka. Aj na poschodí je spoločná obývacia miestnosť s pieckou, nadštandardne zariadená kuchyňa a kúpeľňa s toaletou.

 

Apartmán Pemmeva_spálaňa

 

Dovolenku na vidieku umocňuje dvor pri dreveničke s prekrytým altánkom, grilom a ohniskom. Altánok sa nachádza priamo pri potôčiku, ktorý tomuto miesto dodáva čarovnú atmosféru. Pre hostí je k dispozícii aj kotlík či parák na varenie guľášu a neobmedzený prísun dreva.

Rodičia ocenia, že na dvore je pre deti pripravená trampolína či drevený domček. Na vyžiadanie je pre rodiny s deťmi k dispozícii detská postieľka a detská stolička. Počas celého pobytu je možné bezplatné WiFi pripojenie na internet. Autá si bezpečne zaparkujete priamo pri objekte Apartmánov Pemmeva.

 

Chata Pemmeva_Vyšná Boca_altánok

 

Obec Vyšná Boca je ideálnym miestom na odpočinok a načerpanie nových síl. Nachádza sa v Bockej doline v Národnom parku Nízke Tatry. Je to miesto, ktoré ponúka veľa možnosti turistiky, či cykloturistiky. Pre turistov odporúčame túry na Čertovicu, Ďumbier či Chopok. Pre cyklistov je k dispozícii množstvo označených cyklotrás. Počas letných mesiacov ponúka príjemné schladenie Aquapark Tatralandia, Thermal Park Bešeňová či termálne kúpalisko v Liptovskom Jáne.

V zime je v prevádzke lyžiarske stredisko Bačova roveň, ktoré sa nachádza len 300 metrov od apartmánov. O tri kilometre ďalej poskytuje lyžovačku stredisko Ski Čertovica.

Uprostred obce je multifunkčné ihrisko s umelou trávou či detské ihrisko s preliezkami. V obci sa nachádza minerálny prameň Salvátor so železitou vodou. Pre verejnosť je sprístupnená banská štôlňa.

 

Apartmány Pemmeva_spálňa s manželskou posteľou

Chata Pemmeva_Vyšná Boca Kúpeľňa

Chata Pemmeva_Vyšná Boca_II

 

Text: BK
Foto: Apartmány Pemmeva
Viac na: www.pemmeva.sk/ubytovanie