Kvôli pandemickej situácii sa barmanský program Scholarship uskutočnil v minulom roku prvý krát online. Šesť vybraných barmanov z 18 krajín sveta si tak odovzdávali skúsenosti po sieti a doplnili už tak silnú skupinu Hubertus Circle. Výbornou správou je, že jedným z nich je mladý barman Lukáš Čabaj zo Slovenska. Vzhľadom k úspechu v minulom roku štartuje nový online ročník Scholarship 2021.

 

Processed with VSCO with kc25 preset

Úspešný slovenský reprezentant Lukáš Čabaj

Jägermeister je už veľa rokov jedným z najaktívnejších podporovateľov barmanskej scény. Vďaka vlastnému štipendijnému a vzdelávaciemu programu Hurbertus Circle spája barmanov po celom svete a pomáha im odovzdávať si navzájom vzácne skúsenosti a triky, ktorými môžu svoje umenie posúvať o kúsok ďalej. Každoročne projekt priberá nových členov do svojich radov a nie je tomu inak aj v tomto roku.

Každý motivovaný nováčik môže posunúť svoju kariéru vpred a stať sa súčasťou digitálneho dobrodružstva „Jägermeister Scholarship x Virtual Edition“, ktoré sa uskutoční od septembra do novembra 2021. Stačí iba spĺňať pár bodov a zaslať si prihlášku do 3. mája 2021 na www.hubertuscircle.com.

Program Hubertus Circle sa po prvýkrát uskutočnil v roku 2011 v Nemecku. Celosvetovej podoby sa dočkal v roku 2018 a počas prvých dvoch ročníkov boli z uchádzačov vybraní vždy traja mladí barmani, ktorým bola zabezpečená stáž v prestížnych berlínskych baroch a mohli sa tak učiť od tých najlepších na najviac trendy miestach. Kvôli globálnej pandémii však táto možnosť odpadla, a tak sa tretie celosvetové kolo Scholarshipu uskutočnilo online.

„Zrušenie programu pre nás bolo nemysliteľné,“ hovorí Nina Eggeling z Global Experiential Marketing Jägermeister. "Bez ďalšieho premýšľania sme program organizovali virtuálne. Obzvlášť v týchto dobách nechceme nikoho sklamať, ale naopak chceme podporovať kdekoľvek môžeme,“ doplnila Nina.

 

jagermeister 2

 

Slovák súčasťou barmanskej zostavy 2020

Lukáš Čabaj zo Slovenska, Ali Hayes z Írska, Celestino Schienbein z Fínska a Sabrina Traubner, Pete Shava a Monde Mkhonza z Juhoafrickej republiky predstavujú prvú triedu virtuálneho edukatívneho programu. V sérii žánrovo zameraných Master Classesa workshopov si spoločne s Jägermeister global brand ambsadorom Nilsom Boesom prehlbovali svoje znalosti a skúsenosti v oblasti mixológie.

Vzhľadom k úspechu prvého virtuálneho kola spustil Jägermeister taktiež virtuálne vydanie v tomto roku. „Musíme zostať flexibilní. Virtuálna verzia štipendia Jägermeister Scholarship nám dáva istú dávku slobody, aj keď sa nemôžeme dočkať, až sa znovu osobne stretneme,“ hovorí Nina Eggeling. "Spoliehame na podporu našej komunity. Členovia Hubertus Circle nám nesmierne pomáhajú a sú pripravení pomôcť novej generácii barmanov. Sme radi, že naša komunita drží spolu aj v týchto ťažkých dobách.“