Hrajú farbami, no dokonalé nie sú len na pohľad. Zákusky a torty od Pinch of Sweet sú dôkazom toho, že aj bezlepkové dobroty môžu byť chutné. Dokonale dezerty sú vyrobené z najkvalitnejších surovín.

 

 Pinch of Sweet_bezlepkové torty_zdravé zákusky_pre celiatikov

 

Za konceptom Pinch of Sweet stoja dve experimentátorky, ktoré svoju záľubu v pečení premenili na podnikateľský zámer. Stačilo kúsok odvahy a šťastia a svetlo sveta uzrel pre mnohých detský sen o vlastnej cukrárenskej výrobe. Navyše originálnej, hravej a bezlepkovej.

Kamarátky Tímea Cseriová a Nina Braun vo svojich domácich kuchyniach rady experimentovali. Keďže Nina je celiatička, intolerancia na lepok ju prinútila pri príprave dezertov viac tvoriť a využívať netradičné postupy i ingrediencie. Mladé dámy si vymieňali skúsenosti a svoje sladké výtvory núkali ďalším, až sa ich zdravé výrobky dostali do ponuky nitrianskej reštaurácie. Potom to už malo rýchly spád.

Od cheesecakov a brownies sa ich ponuka rozširovala a dnes z ich cukrárenskej dielne vychádzajú tartaletky, mini pavlovky, veterníky, profiterolky, laskonky a aj rôzne drobné sladkosti. Aktuálne stavili na crêpe caky - palacinkové torty, v ktorých vidia potenciál.

 

Pinch of Sweet_bezlepkové torty_zdravé zákusky_Tímea Cseriová a Nina Braun

 

Celý sortiment zákuskov a tort je bez obsahu lepku. Tieto delikatesy sú vhodné pre celiatikov, no zaľúbenie si v nich nájde každý, kto ocení čerstvosť, originalitu a nechce si vyčítať, že si doprial niečo nezdravé. Niektoré koláče z nitrianskeho cukrárenského laboratória sú bez laktózy alebo dokonca v diabetickej verzii. Platí však, že všetko, čo prejde rukami Niny a Tímey, je poctivá domáca práca. Vo svojich receptoch nepoužívajú umelé farbivá, ani arómy.

„Do našich koláčov používame starostlivo vybrané kvalitné ingrediencie, prirodzene bezlepkové múky, žiadne chemicky upravované múky s rôznymi aditívami a samozrejme u nás nenájdete ani žiadne polotovary,“ naznačujú Tímea a Nina silnú stránku svojho cukrárenského konceptu Pinch of Sweet.

 

Pinch of Sweet_bezlepkové torty_zdravé zákusky_pre celiatikov

 

Bezlepkovú alebo aj bezlaktózovú tortu upečú na akúkoľvek príležitosť, či už oslavu, firemnú akciu, svadbu alebo len tak, na víkendové posedenie s rodinou, či kamarátmi. Ich sladké dobroty sa objavujú v ponuke niekoľkých cukrární. Ak ich oslovíte, môžete mať chutné a skvelo vyzerajúce kúsky aj na pultoch svojich cukrární, kaviarní a reštaurácií.

Pinch of Sweet sa môžu stať aj súčasťou vášho svadobného dňa. U svadobných hostí určite zabodujete so zdravou verziou svadobnej torty, ktorú si budete navždy pamätať. Tímea a Nina pripravia candy bar ušitý na mieru, ale aj chutné výslužky pre vašich najbližších. Špecialitou sú bezlepkové svadobné poschodové palacinkové torty.

„Takúto špecialitku môžete mať jedine od nás a to v rôznych príchutiach pre spodné aj vrchné poschodie. Zdobenie môže byť rôzne - či už si vyberiete kvety alebo ovocie a na poschodových crêpe cakes vyzerá všetko nádherne. Výslužky pre vašich hostí vieme pripraviť v rôznych veľkostiach, už od pár koláčikov až po veľké výslužky podľa vášho želania, alebo to môžete nechať aj na nás a pripravíme rôzne koláčiky - cheesecaky, brownies, tartaletky, puffky, mini pavlovky, muffiny, truffles a čokoľvek iné. Taktiež vám rady pripravíme aj "klasickú" bezlepkovú svadobnú tortu z jemných nadýchaných korpusov a naozaj neskutočne vyladených krémov. Či si želáte jedno, dvoj, alebo trojposchodovú, možností je mnoho,“ poukazujú moderné cukrárky na novú dimenziu bezlepkových sladkostí.

 

Pinch of Sweet_bezlepkové torty_zdravé zákusky_pre celiatikov_palacinkové torty_II

Pinch of Sweet_bezlepkové torty_zdravé zákusky_pre celiatikov_palacinkové torty_II

Pinch of Sweet_bezlepkové torty_zdravé zákusky_pre celiatikov_palacinkové torty_II

Pinch of Sweet_bezlepkové torty_zdravé zákusky_pre celiatikov_palacinkové torty_výslužky

Pinch of Sweet_bezlepkové torty_zdravé zákusky_pre celiatikov_palacinkové torty_II 

 

Text: BK
Foto: Pinch of Sweet
Viac na: www.pinchofsweet.sk