Mladá žena, ktorá svojimi receptami ovládla gurmánsky svet marmelád. Po mnohoročnej práci v kancelárii sa odsťahovala na Šumavu a začala variť domáce marmelády a džemy. Celý rok zbiera a spracováva ovocie, experimentuje s novými chuťami a kombináciami. Výsledok stojí za to. Jej cit pre výber a spracovanie surovín pravidelne oceňujú tí najväčší gastronomickí experti z celého sveta. 

 

 DSC5174

 

Pod značkou Rose Garden dostanete výberové džemy, marmelády a bylinkové sirupy. Pani Jozefína Růžičková sa síce narodila na Slovensku, ale  žije v Českej republike.  Džemy a marmelády Rose Garden majú vysoký podiel ovocia a majú označenie menej sladké. Obsahujú menšie množstvo cukru ako bežné džemy, sú bez chémie, bez konzervantov a bez farbív, vyrobené z kvalitných domácich ingrediencií z ČR a SR (okrem citrusov a korenia) a pripravované sú tradičnými postupmi.

 

 DSC3933 kopie

 

Veľký výber

Ponuka je veľká. Vyskúšať môžete tradičné chute, ako sú jahoda, slivka, višňa, čerešňa, hruška, či čučoriedka, ale i netradičné suroviny, ako šípka, mirabelka, alebo arónia a v neposlednom rade citrusové ovocie. Okrem toho, pani Růžičková neustále vymýšľa nové kombinácie príchutí. Tak si koniec koncom môžete vychutnať Citrón s levanduľou, či Krvavý pomaranč s rozmarínom. Medzi špeciality, ktoré tento rok získali zlatú medailu na World's Original Marmalade Awards patrí Citrón s klementinkou, Cedrátová marmeláda, Kumquatová marmeláda, či Kumquatová marmeláda s karibským rumom a mnoho ďalších v minulých rokoch.

 

Fotka na A2

 

Svojím výberom ohromí naozaj všetkých. Vyskúšajte netradičnú Klementinku s čokoládovými kúsočkami, Červený pomaranč s koňakom, Figy s hruškami a bielym rumom či Klementinku s kardamómom a chilli. Z džemov z domáceho ovocia stojí za zmienku Broskyňa s levanduľou, Jahoda s červenými ríbezľami, Čučoriedka s čiernou bazou alebo svieža Višňa s mirabelkou. Niektoré džemy a marmelády sa hodia k slanému jedlu napíklad Cibuľa s balsamicom alebo pikantný Chilli jam. Stačí si naozaj vybrať.

 

Dzemy Rose Garden


Vysoký podiel ovocia
Kvalitné ingrediencie sú základom džemov a marmelád Jozefíny Růžičkovej značky Rose Garden. Ovocie má buď z vlastných zdrojov alebo priamo od pestovateľov. Pri výrobe používa tradičné postupy, ovocie spracováva ručne. Džemy Rose Garden obsahujú vysoký podiel ovocia (a 100 g hotového džemu je použitých približne 110 - 140 g ovocia, podľa druhu). Vďaka tomu je ich chuť plná a výrazne ovocná.

 

 DSC5155

 

Prestížne ocenenia
Z prestížnych svetových súťaží si už niekoľko rokov po sebe odnáša cenné medaile. V roku 2015 sa prvýkrát zúčastnila prestížnej súťaže World's Original Maramalade Awards. S prvými citrusovými marmeládami, ktoré kedy uvarila, získala hneď 2 bronzové miesta. Od roku 2016 získala v citrusových majstrovstvách sveta 1 dvojitú zlatú, 11 zlatých, 16 strieborných a 14 bronzových medailí. Zo súťaže Great taste si potom odniesla ďalších 8 ocenení.   Ohromný úspech zaznamenali marmelády pani Růžičkovej na Majstrovstvách sveta vo varení citrusových marmelád aj tento rok. Z 22 vzoriek, ktoré do súťaže poslala, získali 5 marmelád zlatú, 6 striebornú a 8 bronzovú medailu. 

 

Marmaladeawards2017

 

Sirupy
V ponuke sú vždy sezónne bylinkové alebo ovocné sirupy v obmedzenom množstve. Bez chémie, bez konzervantov, bez farbív a ďalších pridaných látok. Iba bylinky macerované za studena alebo ovocie, cukor, prípadne voda a citrónová šťava. Šetrne sterilizované.


Kde kúpiť?
Výrobky môžete kúpiť na farmárskych trhoch, foodfestivaloch, vybraných obchodoch a tiež na e-shope www.dzemyrosegarden.cz. Čím viac častejšie ich firmy dávajú ako darček obchodným partnerom či zamestnancom  – pretože to je originálny, do istej miery luxusný, typicky,  lokálny a hlavne nečakane lahodný.

 

Kupujte kvalitu!

 

 

 

Text upravila: Lenka Drgoncová
Viac na: www.dzemyrosegarden.cz