V malebnej a rázovitej obci Ždiar sa to všetko začalo. V prostredí, ktoré bolo už oddávna predurčené na relax a oddych v lone krásnej a čistej prírody. Jaro Strachan s manželkou Jankou začali budovať svoj sen postavením rodinného penziónu s reštauráciou na zelenej lúke. Neskôr sa rozhodli rozvinúť túto aktivitu a postavili si penzión. Pôvodne malý penziónik s jedným zamestnancom sa v priebehu rokov rozširoval a stal sa vyhľadávaným ubytovaním s príjemnou rodinnou atmosférou.

 

strachan uvod

 

Práve odhodlanie, profesionalita a kvalita služieb, ktorú manželia Strachanovci do svojho podnikania vložili, zaujala majiteľov hotela Bachledka, ktorí ponúkli Strachanovcom dokončenie a vedenie tohto podniku. Dnes okrem penziónu Strachan, Grand Hotela Bachledka Strachan a Chaletu Strachan prevádzkujú a manažujú manželia celé portfólio aktivít a služieb, ktoré umožňujú dovolenkárom, lyžiarom, rodinám s deťmi, turistom i obchodným cestujúcim stráviť v ždiarskom Strachan Resorte nezabudnuteľné chvíle relaxu i aktívneho odpočinku počas celého roka.

 

strachan zima

 

Keď sa spojí tradícia a elegancia

Grand Hotel Bachledka Strachan je takpovediac vlajkovou loďou Strachan Resortu. Hotel má vynikajúcu polohu v bezprostrednej blízkosti lanovky v Ski centre Bachledka v Bachledovej doline. „Náš interiér je výnimočný, so zachovanou pôvodnou architektúrou a zariadený v unikátnom goralskom štýle. Dominantným prvkom zariadenia je drevo, pôvodné drevené stropné trámy zo starých stodôl, kombinované s prvkami kože a kovu,“ predstavuje služby hotela Jaroslav Dziak, generálny manažér Strachan Resort. Wellnes centrum ponúka vyhrievaný bazén so slanou vodou, niekoľko typov sáun a vírivku. Samozrejmosťou sú masáže a spa procedúry, ktoré padnú vhod nielen po náročnom dni strávenom turistikou, športom či lyžovaním.

 

strachan grand hotel bachledka strachan bazen strachan grand hotel bachledka strachan wellness

 

strachan izba hotel

 

„Zaujímavosťou sú aj tematické večery, ktoré u nás pravidelne organizujeme. Obľúbená je napríklad večera na Titanicu, počas ktorej podávame autentické menu, aké bolo pri prvej plavbe servírované na tejto zaoceánskej lodi. Počas goralského večera zase predstavujeme pochúťky z nášho regiónu, kapustnicu, pirohy i ždiarske špeciality,“ prenáša nás do atmosféry hotela Jaroslav Dziak. A pretože sú Strachanovci profesionáli, ktorým záleží na každom detaile, v spolupráci s firmou Jelínek si dali vyrobiť originálne alkoholické nápoje - Čučoriedkový destilát Strachanovica a likér z čuroriedok Strachan Likér. Pre milovníkov vína ponúkajú opäť vlastné víno STRACHAN CUVVÉ, vyrábané firmou Ostrožovič exkluzívne pre Strachan Resort.

 

strachan tematicka vecera titanic

 

Aktívny i pasívny oddych

V Ždiari a Strachan Resorte je o zábavu postarané počas celého roka. Lyžiarske stredisko Strachan má ideálne podmienky pre lyžovanie začiatočníkov a rodiny s deťmi. Okrem svahu so 4 sedačkovou lanovkou a dvomi vlekmi je k dispozícii bežkárska trasa po hrebeni Spišskej Magury s dĺžkou 13,5 kilometra. Priamo na svahu sa nachádza štýlová drevená reštaurácia Medvedí brloh so špecialitami domácej slovenskej aj svetovej kuchyne.

 

strachan medvedi brloh

 

V mesiacoch, keď snehová pokrývka prenecháva svoje miesto zelenej tráve sa deti i dospelí môžu zabaviť na viacerých zážitkových i adrenalínových atrakciách. V rodinnom parku v Strachankove, v kontaktnej ZOO čakajú na deti zvieratká, ktoré si môžu pohladiť i nakŕmiť. Súčasťou areálu sú aj ihriská, lesná škôlka a hrad, kolotoč a mnohé iné. Jaroslav Dziak upriamuje pozornosť aj na možnosť zapožičania ebikov. Vďaka svojmu pohonu a okolitým cyklotrasám sú vhodné naozaj pre všetkých. Pre rodiny s deťmi sú pripravené cyklosedačky, cyklovozíky i menšie bicykle.

 

strachan ski centrum strachan strachan ski centrum strednica

 

Práca Strachanovcov teší a napĺňa

„Strachanovci krok po kroku z malého penziónu vybudovali obľúbený rezort s ubytovaním, kvalitnou gastronómiou a množstvom zážitkov. Týmto to však nekončí, vízií a cieľov majú manželia stále veľa, pretože túto prácu milujú. Momentálne je ich srdcovkou Ski areál Strednica, ktorý si vzali pod svoju taktovku,“ hovorí o plánoch do budúcna Jaroslav Dziak a dopĺňa, že už teraz sa môžu milovníci dovolenky a relaxu uprostred hôr tešiť na veľa nového.

Viac informácií: www.strachanresort.sk