Prestížny rebríček World´s 50 Best Bars – 50 najlepších barov sveta oceňuje excelentnosť v medzinárodnom barovom a nápojovom priemysle. Do tejto súťaže sa však bar samotný prihlásiť nemôže.

 

paradiso bar best barcelona 1

 

Vyhrať môže akýkoľvek známy, menej známy alebo práve otvorený bar a to tak, že jeden zo 650 členov a anonymných odborníkov ho navštívi odovzdáva hlasy na základe vlastného zážitku. Ide o odborníkov z oblasti, gastro žurnalistov, majiteľov reštaurácií, ale aj iných špecialistov z odboru. Žiadny z porotcov nesmie dať hlas svojmu vlastnému zariadeniu alebo baru, z ktorého má osobný prospech.

Prvenstvo pre Paradiso

Tento rok bol za absolútneho víťaza vyhlásený bar Paradiso v Barcelone. Majiteľ baru Giacomo Giannotii a jeho tím pripravujú počas každého roka drinky na konkrétnu tému. V uplynulom roku to bola téma Evolúcia ľudstva.

 

paradiso bar best barcelona 4

 

Koktejly v bare Paradiso sú výnimočné tým, že kombinujú neočakávané chute a ingrediencie. Takými sú napríklad kukurica, čokoláda, zemiaky, pukance či huby. "Najprv môžete pocítiť sladkú chuť, ktorá sa zmení na citrónovo – horkú a výsledný efekt je wow zážitok," hovorí majiteľ o prísne tajných receptúrach. Porotcovia sa zase vyjadrili, že takú chuť nápojov a formu ich servírovania nezažijete na žiadnom inom mieste vo svete.

Chuť nápojov, obsluha i dizajn baru

Súčasťou hodnotenia poroty je nielen kvalita a chuťový dojem z nápojov, ale tak isto zážitok z miesta ako takého. V Paradiso Bare hostí uvíta interiér inšpirovaný slávnym španielskym umelcom Salvadorom Dalím. Majestátny drevený zakrivený bar je unikátnym pozadím, popri ktorom klienti sledujú prípravu tunajších drinkov.

 

paradiso bar best barcelona 2 paradiso bar best barcelona 3

 

Zážitok pre všetky zmysly

A aké drinky v bare ponúkajú? Obľúbený je mliečny punčový koktejl On Fire, s bourbonom, oloroso sherry, tahini, sladkými zemiakmi a údeným mliekom. Podáva sa na okrúhlom tanieri s jedlými ozdobami predstavujúcimi predkov ľudstva sediacich okolo ohňa. Alebo Supercool Martini Drink, ktorý sa vďaka šikovným rukám barmana, podchladenej zmesi ginu a iných ingrediencií vytvaruje do tvaru ľadovca.

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: Paradiso Bar Barcelona