Luxusne zariadená drevenica stojí v centre všetkého atraktívneho, čo vyhľadávaný Liptov ponúka pre turistov. Na dosah sú brehy Liptovskej Mary, čarovné svahy Západných Tatier i množstvo atrakcií, ktoré urobia dovolenku nezabudnuteľnou.

 

Drevenica Dorka Liptovský Trnovec_interiér

 

Majiteľom Drevenice Dorka učaroval Liptov natoľko, že sa rozhodli zakotviť pri vodách „liptovského mora“ a s krásnym výhľadom na Chopok. Svoju útulnú dreveničku v Liptovskom Trnovci teraz ponúkajú aj turistom a návštevníkom, ktorí chcú nasať energiu tohto kraja a zrelaxovať v kompletne zariadenej chate.

Je ideálna pre rodiny s deťmi, ktoré si v jej okolí nájdu množstvo podnetov na to, ako stráviť výlet plný zábavy a poznávania. Alebo aj pre partie priateľov, ktorí si z dreveničky urobia základňu pre turistické výpravy alebo nekonečné možnosti lyžovania.

 

Drevenica Dorka Liptovský Trnovec_spoločenská miestnosť

 

Drevenica Dorka poskytuje priestor pre pohodlné ubytovanie ôsmich ľudí. Prízemie je miestom stretnutí v priestrannej spoločenskej miestnosti s plápolajúcim ohňom v krbe, ktorý sa nikdy nezunuje. Kompletne zariadená kuchyňa poskytuje všetko, čo je na prípravu jedla nevyhnutné. K dispozícii je sklokeramická varná doska s elektrickou rúrou, chladnička s mrazničkou, umývačka riadu, mikrovlna rúra i varná kanvica a kávovar.

V podkroví sú dve dvojlôžkové spálne s manželskou posteľou a ďalšia štvorlôžková s možnosťou jednej prístelky. Drevenička má dve kúpeľne s toaletami. Jednu na prízemí a druhú v podkroví.

Zábavu sľubuje vonkajšie posedenie na terase s ohniskom a grilom, z ktorého budú po večeroch šíriť príjemné vône grilovaných dobrôt.

 

Drevenica Dorka Liptovský Trnovec_spálňa

 

Za bránami Drevenice Dorka čaká na objavovanie atraktívny Liptov, kde je všetko vo veľkom. Zábava, relax i zážitky.

Na Liptovskej Mare sú široké možnosti na rekreáciu a rybolov. Z neďalekého kempu v Liptovskom Trnovci môžete absolvovať vyhliadkovú plavbu loďou po vodnom diele. V lete priehrada ponúka nielen kúpanie, ale aj rôzne vodné športy ako člnkovanie, surfovanie, jazdu na vodných skútroch a iné atrakcie. Na Liptove sa nachádza viacero termálnych, minerálnych prameňov. Najznámejší je Liptovský Ján a kúpele Lúčky s liečivou vodou.

V Liptovskom Mikuláši sa nachádza Tatralandia, ktorá ponúka množstvo toboganov a bazénov s termálnou ale aj morskou vodou pre mládež, ale aj rodiny s deťmi. Ďalším lákadlom regiónu je Bešeňová, ktorá sa pýši najdlhším toboganom, ale aj najväčším saunovým domom.

Liptov obkolesujú hory zo všetkých strán. Nízke Tatry, Západné Tatry, Vysoké Tatry, Chočské vrchy a Veľká Fatra. Turistika je zameraná, nielen pre zdatných turistov, ale aj pre rodiny s deťmi vďaka lanovkám na Chopok. Tunajšie hory sú významným lákadlom aj pre cyklistov. Liptov ponúka vyše 800 kilometrov značených cyklotrás.

Medzi najnavštevovanejšie horské lyžiarske strediská patrí Jasná Nízke Tatry a v Ružomberku Malinô Brdo ski&bike. Vďaka stredisku Jasná Nízke Tatry je Liptov považovaný za top región na lyžovanie. Ako jediné lyžiarske stredisko na Slovensku hostí svetové poháre v lyžovaní.

Liptov sa môže pochváliť aj jaskyňami, ktoré sú najviac navštevované spomedzi všetkých na Slovensku. Zážitok sľubuje Demänovská jaskyňa slobody, Demänovská ľadová jaskyňa, ale aj Stanišovská jaskyňa, ktorá sa nachádza v Liptovskom Jáne.

Turisti nesmú vynechať dedinku Vlkolínec, ktorá je zapísaná do svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Významné a navštevované sú tu aj liptovské skanzeny. Umelecký zážitok sľubujú múzeá, galérie a kostoly ako napríklad Liptovské múzeum alebo Galéria Kolomana Sokola v Liptovskom Mikuláši, či Galéria Ľudovíta Fullu v Ružomberku a drevený artikulárny kostol, ktorý je situovaný v obci Svätý Kríž. Liptov má bohatú folklórnu tradíciu, ktorú propaguje svetoznámy folklórny festival v obci Východná.

 

Drevenica Dorka Liptovský Trnovec_kuchyňa

Drevenica Dorka Liptovský Trnovec_dve spálne

Drevenica Dorka Liptovský Trnovec_pohovka

Drevenica Dorka Liptovský Trnovec_interiér_II

 

Text: BK, Drevenica Dorka
Foto: Drevenica Dorka
Viac na: www.drevenicadorkaliptov.sk