Veľtržný sviatok Ambiente sa už čoskoro vráti na výstavisko vo Frankfurte nad Mohanom, a to v dňoch 7. – 11. februára 2020. Tento popredný svetový veľtrh predstaví novinky zo sveta spotrebného tovaru a dizajnu, vystavovatelia sa už tradične rozdelia do troch hlavných sekcií Dining, Living a Giving. Minulý rok sa na veľtrhu zúčastnilo aj 40 firiem z Českej republiky.

 

ambiente 3

 

Hlavnou zmenou oproti minulému roku bude výrazné rozšírenie segmentu Dining, ktorého sa tento rok zúčastní okolo 2100 spoločností. Ročník 2020 totiž predstaví nový koncept haly 6.0 – bude vyhradená výlučne pre segment HoReCa, na ktorý bude kladený na nadchádzajúcom Ambiente zvláštny dôraz. Táto hala bola takmer úplne zaplnená zástupcami firiem z odboru hotelierstva, reštaurácii a cateringu už koncom leta, a to nielen tradičnými účastníkmi veľtrhu, ale pribudlo i veľa nových spoločností. Hala je reakciou na veľký záujem návštevníkov o produkty zo segmentu HoReCa a rozšíri sortiment v segmente Dining.

 

ambiente dining pw 001

 

Ďalšou súčasťou sprievodného programu z oblasti HoReCa bude premiérová HoReCa Academy, tiež konaná v hale 6.0, kde sa budú konať prednášky vedené svetovými odborníkmi z odboru pohostinstva. Naopak už tradičná je obľúbená akcia HoReCa Get-Together, ktorá utvorí platformu pre stretávanie a nadväzovanie kontaktov.

 

ambiente 2

 

Jedným z hlavných bodov programu bude samozrejme prehliadka trendov Ambiente Trends, na ktorej sa predstavia najnovšie trendy pre sezónu 2020/21, ktoré navrhlo dizajnérske štúdio bora.herke.palmisano. Nové trendy sa volajú Shaped + Softened, ktorý sa snaží do nábytku zapracovať mäkké tvary, Precise + Architectural, nachádzajúci inšpiráciu v industrializme, ktorý kombinuje s vysokokvalitnými materiálmi, a Artistical + Diverse. Ten sa usiluje vytvoriť z miesta, kde človek žije, osobitú koláž, na čo využíva jemné farby.

 

ambiente 1

 

Ďalšou obľúbenou akciou je Talents v hale 4.0 a 8.0, na ktorej predvedú svoje umenie začínajúci dizajnéri a štúdia. Tí dostanú zadarmo výstavnú plochu. V roku 2020 tu budú vidieť i traja zástupcovia z Česka, konkrétne dizajn štúdio Morfujeme, ktoré sa predstaví v hale 4.0, štúdio Lappa, a tiež firma Prasklo, ktorú nájdete v hale 8.0. Nenechajte si ujsť ani udeľovanie ceny Kitchen Innovation of the Year, kde budú konzumenti hlasovať pre ten najlepší produkt. Okrem toho sa budú udeľovať ešte ceny German Dizajn Award a Plagiarius.

 

ambiente 4

 

Viac informácií o veľtrhu nájdete na oficiálnych webových stránkach www.ambiente.messefrankfurt.com a vstupenky si môžete zakúpiť pohodlne on-line na www.visitortickets.messefrankfurt.com.