Food & Beverage

DIA 7912

Ich jedinečnosť sa skrýva v detailoch. Sladký košík je malá rodinná firma so špecializáciou na džemy, sirupy, čokoládové nátierky, kvetový med, včelí peľ sušený a sušené bylinky.

nola winery 2 uvod

Vinárstvo NOLA vzniklo pred dvomi rokmi počas pandémie. Dvaja mladí, zamilovaní a ambiciózni partneri Anet a Jakub sa rozhodli investovať svoj voľný čas do aktivity, ktorá ich bude nielen tešiť a baviť, ale ľuďom prinesie zážitok v podobe kvalitného vína.

paella 0 uvod

V našom predstavovaní národných špecialít dnes pokračujeme v Španielsku. Bezpochyby jednou z najznámejších a najobľúbenejších kulinárskych špecialít tejto krajiny je paella, tradičné jedlo na báze ryže.

tacos 3 uvod

Letné dni plné slnka a zábavy sú každým dňom bližšie. Čakajú na nás prechádzky prírodou a mestom, posedenia v gréckej taverne, v bare, kde ponúkajú španielske tapas či v klasickej slovenskej reštaurácii s tými najchutnejšími domácimi špecialitami.

sawadí, thajská rolovaná zmrzlina

Spojenie prirodzených chutí, exotiky a zážitku. Mladý manželský pár priniesol na Slovensko poctivú zmrzlinu, aká tu ešte nebola. Vyrábajú ju priamo pred očami milovníkov tejto studenej lahôdky, zo skutočných ingrediencií, ovocia a ako sami vravia „bez pridaných nezmyslov“.

279962492 330849505845907 3054522016446897851 n

Martin Ďubek je neúnavným propagátorom slovenských vín. Tvrdí o ich, že sú na európskom trhu vzácne a tak, ako rastie ich kvalita, zvyšuje sa aj záujem priaznivcov dobrého vína po produktoch slovenských vinárov.

bidfood 1 uvod

Čerstvé mäsové výrobky najvyššej kvality? Ušetriť prácu, energie a čas strávený v kuchyni? Ak ste si na otázky odpovedali áno a kvalita surovín a výsledných pokrmov je pre vás alfou i omegou, máme pre vás riešenie.

IMG 1960

Skvele osvieži vychladený i zohriaty. Bobees Ginger Ale je prírodný ručne vyrobený kvasený zázvorový nápoj. Vychádza z pôvodných staro-anglických receptúr. Slovenská firma ho dotiahla k dokonalosti, keď tradičný nápoj obohatila o viaceré príchute.

old herold 1 uvod

Zrenie, egalizácia, starenie, odležanie, zušľachťovanie destilátov... Pojmov pre tento proces nájdeme veľa. Dôležité však je, že ide o významný krok v závere výroby destilátov, o ktorom môžeme povedať, že im dáva samotnú dušu.

tit 3

Je to tak trochu experiment s hospodárením na slovenských lazoch, ale aj snaha zanechať na tomto svete niečo hmotné, no najmä záujem dostať do jedálnička ľudí kráľovnú antioxidantov - aróniu.

softi 0 uvod

Lahodné ľadové osvieženie v podobe krémovej a kvalitnej zmrzliny. Široký výber chutí, prvotriedne suroviny a zmrzlina čerstvá v ktorúkoľvek dennú dobu. A to aj vtedy, ak nemáte priestor na samotnú výrobu zmrzliny, nevyhnutné prístroje či šokové mrazničky.

gastro trendy 1 uvod

Tak ako v móde, športe a v architektúre, tak aj v oblasti stravovania prichádzajú nové trendy a štýly, ktoré pravidelne oslovujú šéfkuchárov, majiteľov reštaurácií, gurmánov, ale aj bežných spotrebiteľov a konzumentov.