Čerstvé mäsové výrobky najvyššej kvality? Ušetriť prácu, energie a čas strávený v kuchyni? Ak ste si na otázky odpovedali áno a kvalita surovín a výsledných pokrmov je pre vás alfou i omegou, máme pre vás riešenie.

 

bidfood 1

 

Spoločnosť Bidfood netreba veľmi predstavovať. Patrí k medzinárodnej skupine Bidcorp, druhému najväčšiemu distribútorovi potravín na svete. Na Slovensku dodáva potraviny do gastronómie a maloobchodného trhu od roku 1996. Vedeli ste však, že zároveň vyvíjajú a vyrábajú potraviny aj pod vlastnými značkami?

Mäso značky Gurmet

Bidfood spracováva a vyrába čerstvé mäsové výrobky tej najvyššej kvality  vlastnou značkou Gurmet. Bravčové polky a hovädzie štvrte, ktoré spracovávajú v modernom závode, nakupujú čerstvé každý deň. Garantujú tým maximálnu možnú čerstvosť všetkých výrobkov. Zároveň vďaka šetrnému ručnému spracovaniu si mäso zachováva vynikajúce vlastnosti pre široké gastronomické využitie.

 

bidfood 1

 

Čerstvé mäso 5 dní v týždni?

V modernom výrobnom závode v Opave pripravujú mäso pre najnáročnejších zákazníkov z gastronómie už od roku 2003. Vďaka stabilnej kvalite výrobkov po celú dobu trvanlivosti, dôkladnej kontrole, prevereným dodávateľom a aj výrobe na želanie sa výrobky tešia veľkej obľube.

Poznáte metódu sous vide?

Sous vide (z franc. vo vákuu) je kuchárska metóda, pri ktorej sa potraviny pripravujú vo vákuu, pri nízkych teplotách a po veľmi dlhú dobu. V reštauráciách sa metóda sous vide začala využívať v 70. rokoch 20. storočia. Cieľom je zachovať prirodzenú chuť, šťavnatosť a textúru potravín. Oproti vareniu pri vysokých teplotách si sous vide mäso uchováva viac dôležitých živín.

Bidfood otvoril výrobu sous-vide pod značkou Banquet vo vlastnom závode v Opave v roku 2014. Výrobný závod má všetky potrebné certifikáty kvality a je pravidelne kontrolovaný po stránke plnenia najprísnejších veterinárnych a hygienických noriem.

 

bidfood 2

 

Vysokokvalitné výrobky Banquet sous vide nie sú žiadnym polotovarom. Jedná sa o hotové, uvarené a upečené mäso – teda o stav, do ktorého by ho dostal každý skúsený kuchár, no zásadne vám šetria tak cenný čas, ktorého je vždy málo.

Personál kuchyne sa tak môže detailne venovať iným činnostiam ako napríklad príprave omáčok či zaujímavých príloh. Výrobky značky Banquet ocenia všetci zákazníci od školských jedální, cez stánky, teplé pulty, cateringové spoločnosti až po hotely a reštaurácie vyššej kategórie.

Ak si chcete pozrieť širokú ponuku produktov značiek Gurmet a Banquet, určite navštívte e-shop www.mojbidfood.sk