Osobnosti

O tom, že pripravenému praje šťastie, sa presvedčil aj jeden z najuznávanejších francúzskych šéfkuchárov. Sébastien Bras, majiteľ reštaurácie Le Suquet.

Pravidelné podujatie Jesenné stretnutie hotelierov, ktorého súčasťou bola odborná HORECA konferencia sa konalo v dňoch 6. - 8. novembra 2017 v Hoteli Grand**** v Jasnej. Súčasťou slávnostného programu v utorok večer bolo vyhlásenie víťaza Hotelier roka za rok 2017. 

Titul Hotelier roka 2014 po troch rokoch opäť získala Iveta Chovanová, riaditeľka hotela Tri studničky**** v Demänovskej doline. Toto významné ocenenie ako jediné na Slovensku zohľadňuje výkonnostné ukazovatele ubytovacích zariadení.

Najznámejšia slovenská cukrárka získala za svoje diela viaceré medzinárodné ocenenia. Je viceprezidentkou Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a členkou reprezentačného tímu Slovenska.

Nejvyšším gastronomické oceněním - Michelin se může pochlubit i rodák ze Zlína, pan Pavel Pospíšil, který už několik let žije v nemeckém Baden Badenu, kde provozuje vlastní restauraci Pospisil´s Krone.

Ako sa hovorí, doma nie je nikto prorokom. Pri rozhovore s kuchárom dubajského kráľa sme nepotrebovali žiaden slovník, pretože Executive Sous Chef v kráľovskom paláci je, prekvapivo, Slovák. 

Bocuse d'Or je nejslávnejší soutěží kuchařského umění na světě. Nejen o soutěži jsme si povídali s Marekem Raditschem, presidentem Bocuse d'Or Česká republika.