Pravidelné podujatie Jesenné stretnutie hotelierov, ktorého súčasťou bola odborná HORECA konferencia (hotelierstvo, reštaurácie a cestovný ruch): Bezpečnosť a kvalita v hoteloch a reštauráciách sa konalo v dňoch 6. - 8. novembra 2017 v Hoteli Grand**** v Jasnej. Súčasťou slávnostného programu v utorok večer bolo vyhlásenie víťaza Hotelier roka za rok 2017. 

 

 

galavečer Hotelier roka horeca

 

 

 

Z troch finalistov vyberala verejnosť tajným hlasovaním, do ktorého sa zapojilo zhruba 1700 ľudí. Titul Hotelier roka získala Sylvia Holopová, riaditeľka Boutique Hotel Hviezdoslav. "Prvým pocitom po udelení ceny bolo dojatie a vďačnosť. Je to pre mňa veľká pocta a zároveň aj veľká motivácia robiť svoju prácu ešte lepšie. Hotel je ako dieťa - musíte mu obetovať veľmi veľa, aby ste ho priviedli k úspechu, ale aj potom je potrebné pozorne sledovať jeho vývoj a naďalej mu pomáhať v jeho ďalšom rozvoji. Hotel je živý organizmus a včerajší úspech je skvelý, posilní imidž hotela, ale ráno už opäť začíname odznova tvoriť službu pre našich hostí. Zároveň je toto ocenenie ocenením práce všetkých mojich kolegov, ktorí v hoteli pracujú. Oni dávajú hotelu dušu, tvoria atmosféru a zážitok pre hostí, ale aj majiteľov hotela," prezradila nám Sylvia Holopová

 

 

sylvia holopová ocenená

 

 

Vyhlásenie súťaže Hotelier roka zároveň uzavrelo trojdňový program Horeca Konferencie a Jesenné stretnutie hotelierov 2017. Počas troch dní HORECA konferencie a Jesenného stretnutia hotelierov sa zišlo viac ako 180 účastníkov, 100 vystavovateľov zo 42 spoločností a firiem. Spolu s ostatnými pozvanými hosťami v Jasnej rokovalo počas troch dní asi 300 ľudí. 

 

 

konferencia horeca valne zhromaždenie

 

 

 

Program bol bohatý na prednášky, ktoré sa týkajú budúcnosti hotelov. Medzi ostatnými témami sa venovala pozornosť kvalite a bezpečnosti na hoteloch, ktorá bola v popoludňadňajších hodinách sprevádzaná diskusným panelom, na ktorom vystúpila ako diskutérka aj Hotelierka roka, Sylvia Holopová. 

 

 

 

Posledný deň konferencie sa niesol v znamení ekonomiky a investícií v hotelovom odvetví. Christoph Irving z MEWS Systems venoval svoju prednášku téme moderného PMS, nevyhnutného v dnešnej dobe. Róbert Chovanculiak, anylytik INESS a prezident Asociácie hotelov a reštaurácií Českej republiky, Václav Stárek, sa vyjadrili na tému zdieľanej ekonomiky v príspevku Šedá, zdieľaná, spolupracujúca ekonomika. Mnoho mien pre jeden fenomén. 

 

 

konferencia horeca sharing economy

 

 

Aj tento ročník konferencie bol dôkazom toho, že v hotelierstve sa neprestávajú diať zmeny a doba si vyžaduje napredovať s ohľadom na kvalitu a bezpečnosť informácií, know-how ako aj ľudských zdrojov. Návštevníci a hotelieri mali zároveň možnosť oboznámiť sa s produktovými novinkami ako aj softvérovými riešeniami vystavujúcich firiem, ktoré mali počas konferencie hojné zastúpenie.