Skvele osvieži vychladený i zohriaty. Bobees Ginger Ale je prírodný ručne vyrobený kvasený zázvorový nápoj. Vychádza z pôvodných staro-anglických receptúr. Slovenská firma ho dotiahla k dokonalosti, keď tradičný nápoj obohatila o viaceré príchute.

 

Bobees Ginger Ale_zázvorový nápoj

 

Pikantná chuť a poctivé remeselné spracovanie. Za „zázvorkou“ Bobees Ginger Ale sú dlhé roky experimentovania a hľadania vyváženej chuti.

Spoločnosť DALEX stavila na zázvor. Všeliek, ktorý ľudia využívali ako medicínu od pradávna. Unikátnosti tejto rastliny a nedostatok produktov z čerstvého zázvoru na trhu podnietili vznik myšlienky výroby zázvorových nápojov, takzvaných Ginger Ale.

Inšpirovali sa klasickým fermentovaným zázvorovým nápojom. Za jeho vznikom stál írsky doktor Thomas Cantrell, ktorý začal v roku 1850 s produkciou prvého klasického fermentovaného Ginger Ale.

 

Bobees Ginger Ale_zázvorový nápoj_zázvor

 

Výroba Bobees nápojov je rovnako založená na tradičnom procese fermentácie. Výsledný nápoj sa nedá porovnávať s dochutenými osladenými bublinkovými vodami, ktoré sú bežne na trhu. Šľachtené kvasnice určené pre vrchné kvasenie a fermentácia prebiehajúca pri vyšších teplotách dodávajú nápoju špecifickú arómu, unikátnu horkastú chuť a typický korenisto-ovocný nádych s jemnými bublinkami.

„My sme sa rozhodli udržať klasiku nažive, nenahradiť ju niečim novým a začali sme vyrábať to, čo na našom trhu chýbalo. Po rokoch skúšania, hľadania tej pravej chute, vylepšovania receptúry v roku 2016 oficiálne uzrel svetlo sveta prvý zázvorový fermentovaný nápoj Bobees Ginger Ale. Dodnes sa snažíme chute vylepšovať a veríme, že spokojnosť našich odberateľov je dôkazom toho, že sme na správnej ceste“ vysvetľuje konateľ spoločnosti Pavol Šraga.

Bobees Ginger Ale je vyrobený z ručne strúhaného, čerstvého zázvoru, cukru, ktorý je potrebný k procesu fermentácie, keďže zázvor má veľmi nízky obsah cukru, citrónovej šťavy, kvasiniek a vody. Týmto procesom sa snažíme zachovať všetky pozitívne vlastnosti zázvoru, ktorý okrem iného pomáha pri tráveni, bolestiach hlavy, zmierňuje kašeľ a prechladenie, má protizápalové účinky a veľa ďalších pozitív, ktoré oceňujú ľudia už tisícročia.

„Nepoužívame žiadne umelé sladidlá, chemické príchute, arómy, ani konzervanty. Bublinky sú dosiahnuté prirodzenou fermentáciou, nie oxidom uhličitým.“

 

Bobees Ginger Ale_zázvorový nápoj

 

Zázvorový nápoj Bobees chutí vynikajúco studený s pár kockami ľadu, ale aj ako teplý s plátkom citróna. Je skvelý samostatne, ale aj do miešaných nápojov. Fantázii sa medze nekladú a spôsoby využitia tohto napoja su neobmedzené.

Experimentovanie tvorcov klasického zázvorového nápoja a záujem zákazníkov priniesol na trh okrem klasickej zázvorovej príchute aj príchuť maliny a jahody.

Tieto príchute oslovili aj mladších, preto je obľúbeným nápojom nielen v baroch a kaviarňach, ale aj v cukrárňach. Nájdete ho v ponuke v obchodných sieťach Metro a Kaufland a v eshope výhradného distribútora Trenčianske minerálne vody.

 

Bobees Ginger Ale_zázvorový nápoj_príchute
Bobees Ginger Ale_zázvorový nápoj_príchute

 

Text: BK

Foto: Bobees

Viac na: www.bobees.sk