Na lietanie, cestovanie, návštevy múzeí, galérií, reštaurácií i hotelov sme si zvykli a považujeme to za bežnú a príjemnú súčasť života. Posledných zopár týždňov sme však uzavretí vo svojej krajine a vo svojich domovoch.
Rozhovor so šéfkuchárom Rastislavom Miklovičom sa odohrával v historických priestoroch Art Hotela Kaštieľ v Tomášove. Bolo vidno, že svoju prácu miluje, že s ňou každodenne žije.
Keď sa ráno prebúdzate na vtáčí spev, slnko badateľne vychádza skôr a čoraz neskôr zapadá, vo vzduchu cítiť tú neopísateľnú vôňu sviežosti, je tu jar, obdobie nového začiatku a obnovy nielen v prírode, ale aj v našich organizmoch.
Vlhký a slaný vzduch sa pohráva s vašimi vlasmi. Stojíte na palube obrovskej výletnej lode, ktorá sa vzďaľuje od pobrežia. Prvá zástavka v inom prístave na vás čaká až na ďalší deň.
Ak ste dovolenkovali v niektorej z ázijských krajín, určite ste si užili a doslova vychutnali pouličné občerstvenie, ktoré sa tam nachádza na každom kroku a jedlá pripravované pred vašimi očami sú skutočne fantastické. Trend street foodových reštaurácií sa za posledných desať rokov rozšíril aj u nás a patrí medzi trendové, zdravé a nezvyčajné druhy občerstvenia.
Obdobie, počas ktorého sme museli tráviť väčšinu času doma sa pomaly blíži ku koncu. Na dovolenkovanie pri mori a do vzdialenejších destinácií si budeme musieť ešte chvíľu počkať, ale Slovensko má pre nás k dispozícií nádherné miesta, so štýlovým ubytovaním.