Región Vysoké Tatry je známy ako lyžiarske stredisko a Mekka pre turistov. Najmenšie veľhory sveta na jednom mieste dokážu poskytnúť to, čo ostatné horstvá na veľkých plochách.

 

bellevue 7

 

V zime na kvalitných zjazdovkách skvelú lyžovačku, upravované bežecké trate dávajú priestor na kratšie a dlhšie bežecké túry, vysokohorské prostredie je ideálne na menej náročnú zimnú turistiku i na horské túry so snežnicami a stúpacími železami v sprievode horských vodcov. Skupiny sa môžu vyblázniť na snežných skútroch, sánkarskom trenažéri, využiť psie záprahy, vyskúšať si lavínové vyhľadávače, alebo sa zahrať na skutočných horských nosičov.
Letné a jesenné mesiace sú ideálne na menej i viac náročné aktivity vo vysokohorskom prostredí. Nespočetné kilometre cyklotrás núkajú spoznať krajinu na ekologických dopravných prostriedkoch. A o tom, že je čo vidieť, sa treba prísť presvedčiť.


Priľahlé regióny Tatry, Spiš a Pieniny sú bohaté nielen na prírodné krásy, ale aj historické a kultúrne skvosty zapísané do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Nezabudnuteľná je slovenská ľudová architektúra vo Vlkolínci, skanzen liptovskej dediny v Pribyline či drevené kostolíky na hraniciach s Poľskom. Už pri príchode do regiónu vás očarí pohľad na horizont Spiša, ktorý vytvára rozložitá silueta zrúcaniny Spišského hradu. S rozlohou vyše 4 ha je jedným z najväčších hradných komplexov v strednej Európe. V roku 1993 bol Spišský hrad a kultúrne pamiatky v blízkom okolí zapísané do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO.

 

bellevue 6

 

Z popradskej kotliny sa vám otvorí výhľad na Vysoké Tatry a štvorhviezdičkový GRAND HOTEL BELLEVUE s novými dizajnovými izbami, ktoré sú ideálne pre individuálnu, ako i kongresovú turistiku. Každé zrekonštruované poschodie je zariadené v inom štýle. Premena v rovnakom koncepte postupne čaká celý hotel.

 

bellevue 4

 

Ako jediný hotel v regióne a jeden z mála na Slovensku, dokáže Grand hotel Bellevue hostiť až 650 osôb. Vďaka modifikovanej kongresovej sále, ktorá v spojení s priestranným foyer a ďalšími salónikmi poskytuje viac ako 1 000 m2 podlahového priestoru a má kapacitu 1 000 miest, sa hotel môže hrdo nazývať kongresovým hotelom. Konferenčné priestory sú technicky plne vybavené. Do foyer a kongresovej sály organizátori eventov dokážu umiestniť i nadrozmerné výstavné exponáty, dokonca aj terénne vozidlá. Súčasťou hotelového areálu je veľký outdoorový priestor, vhodný na rôzne aktivity v každom ročnom období.
GRAND HOTEL BELLEVUE dokáže uspokojiť aj tých najnáročnejších klientov, o čom svedčia medzinárodné konferencie a kongresy, ktoré sme v minulosti realizovali.

 

bellevue 1


Patrí k nim napríklad Konferencia Vojenského výboru NATO pre takmer 500 účastníkov, Medzinárodný kongres vysokohorských záchranárov pre 300 ľudí, Svetový kongres gymnastickej federácie FIG pre 300 účastníkov, 67. medzinárodný kongres chemikov a ďalšie, ktoré potvrdzujú, že dokážeme pripraviť akcie na svetovej úrovni.

 

Nezaostáva ani gastronomická ponuka. Vychádza z úcty k regiónu a tradíciám, preto v jedna z reštaurácií hotela ponúka výhradne slovenské špeciality, pripravované z čerstvých domácich surovín. Slovenská reštaurácia víta návštevníkov v príjemnej atmosfére slovenského folklóru. Druhá reštaurácia sleduje trendy medzinárodných kuchýň. Ponúka viaceré druhy mäsa, špeciality šéfkuchára, vegetariánske jedlá, čerstvé zeleninové šaláty a dezerty.

 

bellevue 3


K dispozícii má ďalšie bary. Sortiment denného Lobby baru s najlepšími značkami kávy, čerstvých čajov, alko a nealko nápojov dopĺňa pestrý výber domácich koláčov. Nočný bar Lucullus je charakteristický čarovnou retro atmosférou, širokým sortimentom rumov, ponukou cigár a DJ.
Bezprostredne pri hoteli je bezplatné hotelové parkovisko s kapacitou 140 miest. 

 

bellevue 2

 

Vo wellness centre s plaveckým bazénom a saunovým svetom hotel ponúka procedúry a masáže vykonávané certifikovanými masérmi. Funkčne riešené fitness centrum je vybavené špičkovými zariadeniami na kardio vaskulárne cvičenia. Dopĺňa ho squash, bowling, biliard, stolný tenis.

 

bellevue 5


Hotel spolupracuje s domácimi výrobcami a poskytovateľmi služieb. Hostia tak môžu ochutnať domáce produkty a odniesť si darček v podobe regionálneho výrobku.

 

Text a foto: GRAND HOTEL BELLEVUE, a.s.

Viac na: www.hotelbellevue.sk