Všade kam vaše oko dohliadne je púšť. Priamo uprostred nej, v púštnej oáze Liwa v emiráte Abu Dhabi sa nachádza hotel Anantara Qasr al Sarab Desert Resort, ktorý je výnimočný vo všetkých ohľadoch.

 

anantara 5 hotel pust abudhabi

 

Svojim vzhľadom z púštneho koloritu nevyčnieva, ale ladí s ním do najmenších detailov. Púštny hradný hotel ponúka ubytovanie v 140 izbách, 14 apartmánoch a 52 vilkách s vlastným bazénom.

 

anantara 1 hotel pust abudhabi

 

Priestor tu nie je obmedzený, preto aj ubytovacie jednotky sú rozľahlé, vzdušné a zariadené v zemitých odtieňoch. Interiér zútulňujú prepychové luxusné tkaniny a štýlové doplnky. Samozrejmosťou sú kráľovské postele, kreslá, kúpeľňa s vaňou a dažďovou sprchou. Terasa s presklenými dverami umožňuje vstup do exteriéru, kde môžete pozorovať púštnu scenériu, zvláštnu atmosféru oázy, oddychujúce ťavy a vznášajúcich sa morských orlov v povetrí, ktorí patria ku koloritu tohto miesta.

 

anantara 2 hotel pust abudhabi

 

Horúčava, ktorá je na púšti počas dňa všadeprítomná sa tu dá ľahko zvládnuť v klimatizovaných priestoroch a tieni paliem, ktoré sa nachádzajú v celom vonkajšom areáli hotela. Vnoriť sa do vôd tunajšieho bazéna je priam povinnosťou.

 

anantara 4 hotel pust abudhabi

 

Hotelové služby sa vyznačujú piatimi hviezdičkami a špičkový servis vám poskytnú aj v hotelovom spa a wellness centre. Služby v kúpeľoch sa zameriavajú na staroveké hammamové rituály. Pred procedúrou sa absolvuje krátky parný kúpeľ aby došlo k uvoľneniu tela i relaxu duše. Masáže sa vykonávajú na vyhrievaných mramorových posteliach, s ingredienciami, ktoré obsahujú arabské byliny, arómy a vonné oleje. Každá procedúra tu sľubuje jedinečný zážitok.

 

anantara 6 hotel pust abudhabi

 

Gastronómia v hoteli Anantara Qasr al Sarab Desert Resort sa pripravuje a podáva v troch reštauráciách. Podávajú sa tu špeciality arabskej a francúzskej kuchyne. Ľahšie jedlá a občerstvenia sú doménou reštaurácie na ostrovčeku, kam sa dostanete prechádzkou po mostíkoch.

 

anantara 7 hotel pust abudhabi

 

To najlepšie sme si nechali na koniec. Hotel ponúka okrem luxusného ubytovania, špičkovej gastronómie a zážitkových kúpeľných procedúr program, ktorý je zameraný na poznávanie krás púšte a púštnych oáz. Kto vraj raz zažije východ a západ slnka nad piesočnou krajinou, spozná púšť z chrbta ťavy, ochutná tradičnú arabskú večeru v nočnej krajine len pod hviezdnou oblohou, navždy mu v srdci zostane kúsok lásky k tomuto svetu.

 

anantara 3 hotel pust abudhabi

 

Text: Petra Adamcová
Foto: Hotel Anantara Qasr al Sarab Desert Resort

 

 

Prečítajte si tiež: Najočakávanejšie trendy v roku 2020 v interiérovom dizajne

dizajn