Obdobie, počas ktorého sme museli tráviť väčšinu času doma sa pomaly blíži ku koncu. Na dovolenkovanie pri mori a do vzdialenejších destinácií si budeme musieť ešte chvíľu počkať, ale Slovensko má pre nás k dispozícií nádherné miesta, so štýlovým ubytovaním, ktoré vás očaria, a kde nájdete tú pravú atmosféru na relax, oddych a bezpečnú dovolenku.

 

chaty slovensko dovolenka bezpečnosť chalupa1 tophoreca 2021 hauzi sk

 

Práve bezpečnosť je momentálne hlavným kritériom výberu pri hľadaní dovolenky. Miesto, ktoré je tu len pre vás a vašich najbližších v zdravom prostredí a v obklopení prírody avšak neďaleko od lokalít, kde si môžete nakúpiť zásoby na kulinárske večere pri ohni alebo obednú grilovačku.

Chaty na prenájom sa nachádzajú na celom území Slovenska. Drevenice, zrubové domčeky, murované chatky pre rodiny alebo aj pre skupinu priateľov či známych si môžete vybrať v tých najkrajších lokalitách. Dostupné autom i pešo, v dolinách pri zurčiacich potoch, na svahovitých terénoch s výhľadom do okolia, uprostred lesov, ale aj na zelených lúkach a pastvinách, kde môžete pozorovať pasúce sa ovečky a na raňajky si objednať pohár žinčice s čerstvým ovčím syrom.

 

chaty slovensko dovolenka bezpečnosť chalupa2 tophoreca 2021 hauzi sk

 

Vybavenie a veľkosť chát je k dispozícii pre ľubovoľný počet osôb. Chaty na romantický víkend pre dve osoby, väčšie priestory s niekoľkými spálňami pre skupiny osôb a rodiny, súčasťou ktorých je vybavenie pre deti, nezriedka aj sauna a malý vírivý bazén.

 

chaty slovensko dovolenka bezpečnosť chalupa3 interier tophoreca 2021 hauzi sk

 

Ubytovanie na Slovensku umožňuje prepojenie relaxačnej dovolenky s aktívnym oddychom. Na Slovensku je sieť značených turistických trás veľmi široká a prehľadná. Na túry od prechádzkových a nenáročných (vhodné aj pre najmenších) až po vysokohorské výstupy, rozhodnúť sa môžete podľa vašej momentálnej kondície a nálady.

Ďalším benefitom je sieť chodníkov pre cyklistov, ktoré nezriedka križujú okrem miest a obcí aj lesné chodníky a prístupné horské hrebene. V niektorých chatách je dokonca možnosť zapožičania si turistických trekingových palíc i bicyklov. Takže až na mieste si môžete zvoliť, či a kam sa na výlet do najbližšieho okolia vydáte.

Pripravila: Petra Adamcová