Po veľmi dlhom období uzatvorenia hotelov z dôvodu pandémie sa situácia pomaly stabilizuje a v týchto dňoch slovenské hotely vítajú a tešia sa na svojich prvých návštevníkov. Ako strávili obdobia pandémie v troch slovenských hoteloch a aká je u nich momentálne situácia, nám odpovedali riaditelia troch známych hotelov.

 

hotel uvodna foto 1

 

Hotel Astrum Laus, Levice, odpovedá riaditeľ hotela Juraj Struhár

Ako ste strávili nútený čas uzatvorenia vášho hotela počas pandémie?

Počas mesiacov, kedy bol náš hotel uzatvorený pre verejnosť, sme sa venovali dôkladným úpravám interiéru hotela. Pripravili sme všetky prevádzky pre znovuotvorenie a našli sme si čas aj na malé rekonštrukcie hotelových priestorov a izieb. Venovali sme veľkú pozornosť tomu, aby bol náš hotel čo najbezpečnejší pre našich hostí, zákazníkov, a v neposlednom rade našich zamestnancov, preto sme napríklad vybavili náš hotel ozonátorom, ktorým pravidelne čistíme všetky priestory pre zabezpečenie najvyššej bezpečnosti.

Poskytovali ste počas tohto času nejaké služby?

Poskytovali sme služby take-away obedov a ubytovania. Mnohí naši verní zákazníci sa k nám vracali aj počas tých najnáročnejších dní, a boli naozaj vďační, že sme tu pre nich a poskytujeme im obedové menu aspoň formou balenej stravy. Taktiež ako business hotel sme mali dopyt po ubytovaní pre nevyhnutné zahraničné návštevy, pre ktoré platila výnimka Ministerstva vnútra SR.

Aká je situácia vo vašom hoteli dnes?

S radosťou môžeme povedať, že situácia sa pomaly zlepšuje a my sa už veľmi tešíme na to, kedy sa začnú naše kongresové miestnosti a hotelové izby naplno využívať. Momentálne máme otvorené terasy našich prevádzok, kde sa môžu zákazníci komfortne najesť a dopriať si našu vynikajúcu kávu.

 

hotel astrum laus levice

Hotel Astrum Laus, Levice

Hotel Tatra, Bratislava, odpovedá riaditeľka hotela, Ing. Ivana Pechová

Ako ste strávili nútený čas uzatvorenia vášho hotela počas pandémie?

Keď sme sa ocitli v nečakanej a hlavne náhlej situácii, ktorá vznikla v súvislosti s pandémiou a opatreniami vlády, snažili sme sa tento čas využiť ako sme najlepšie vedeli a brali ho ako príležitosť na zlepšenie. Viac času sme venovali optimalizácii nákladov, hĺbkovému čisteniu a opravám. Zamerali sme sa na dokončenie našej najväčšej kongresovej sály LUX, ktorá prešla veľkou rekonštrukciou, od elektriky, inštalácie novej klimatizácie, výmeny nábytku, až po modernizáciu v rámci prezentačnej techniky a osvetlenia.

Aká je situácia vo vašom hoteli dnes?

Aktuálne sa pripravujeme na dobu, ktorá nastane po úplnom uvoľnení opatrení, keďže sezóna ožíva a dynamika rezervácií je výraznejšia. Tešíme sa z postupného uvoľňovania opatrení a veríme tomu, že sa všetci opäť budeme môcť stretávať tak, ako sme boli na to zvyknutí pred pandémiou.

 

hotel tatra bratislava

Hotel Tatra, Bratislava

Wellnes Hotel Patince, odpovedá obchodný riaditeľ, Dr. Martin Slivka

Ako ste strávili nútený čas uzatvorenia vášho hotela počas pandémie?

Obdobie počas zatvorenia sme využili na dôkladnú sanitáciu celého nášho komplexu. V rámci noviniek sme spustili nový online rezervačný systém s krajším dizajnom, ktorý je intuitívnejší a rýchlejší. Viac informácií o opatreniach a novinkách od 4. júna 2021 sa dozviete na našej webovej stránke.

Aká je situácia vo vašom hoteli dnes?

Veľmi sa tešíme, že od tohto piatku 4. júna vás opäť môžeme privítať vo Wellness Hoteli Patince****. Tohtoročnú sezónu odštartuje obľúbený Pobyt Deň detí. Tešiť sa môžete na bohatý animačný program, vyhliadkovú plavbu po Dunaji a samozrejme termálnu vodu v našich bazénoch.

 

hotel wellnes patince

Wellnes Hotel Patince

Pripravila: Petra Adamcová