Dnes už hostia prichádzajúci do hotelov vyžadujú okrem kvalitného ubytovania, stravovania a wellness zážitkov aj bonusové doplnkové služby. Mnohé hotely poskytujú tieto služby pre svojich klientov zdarma. Aj práve vďaka nim, sa mnohí hostia do hotelov radi opätovne vracajú.

 

hotel doplnkove sluzby uvod

 

Podľa prieskumu, ktorý realizovala spoločnosť sprostredkúvajúca ubytovanie v hoteloch a penziónoch, 78% klientov hotelov očakáva pri pobyte v hoteli určité služby navyše. Za samozrejmé klienti napríklad považujú parkovanie zdarma, obdržanie mapy lokality, mesta alebo okolia, v ktorom sa hotel nachádza a tipy na výlety a atrakcie s bonusovými vstupenkami.

V hotelových izbách sú vyhľadávané deky a vankúše, ktoré v prípade potreby klienti nájdu a nemusia si ich špeciálne vyžadovať. Voda, rýchlovarná kanvica, čaj a káva sú taktiež vhodným doplnkom vybavenia izby. Najviac očakávané služby, ktoré sú napríklad pri kategórii klientov rodiny s deťmi kľúčové, patria detské ihriská, kútiky a aktivity, ktoré je s deťmi vzhľadom na ich vek možné absolvovať. Patria sem tvorivé dielne, záujmové vychádzky a predstavenia pre deti. Dospelí ocenia živú hudbu, grilovanie pod hviezdami alebo tematicky zamerané prednášky.

O tom, čo dnes slovenské hotely ponúkajú pre svojich klientov okrem štandardných služieb, sme sa spýtali v Hoteli Salamadra Resort, Wellness Hoteli Patince, Grand Hoteli Permon i vo Wellness Hoteli Chopok.

Wellness Hotel Patince, obchodný riaditeľ Martin Slivka

My ako family friendly hotel sa snažíme služby prispôsobovať celej rodine. Počas letnej sezóny máme napríklad k dispozícii každý deň animačný program s našimi skvelými animátormi a maskotom Flippym. Letný pobyt zahŕňa aj neobmedzené vstupy do bazénového a saunového sveta, tobogany, vyhliadkovú plavbu po Dunaji našou výletnou loďou, ale aj rôzne procedúry, ktoré sú pre klientov zdarma podľa počtu prenocovaní, napríklad klasická masáž, pleťová maska, či antimigrenózna masáž. Tento rok sme vo vonkajšom areáli pripravili aj novinky, detské ihriská pre menšie a väčšie deti, šesťmiestnu trampolínu, vynovený grill bar s objednávaním nápojov priamo k ležadlu, vynovený detský bazén, športové vybavenia, atď. Pred dvomi týždňami sme získali aj ocenenie Traveler´s Choice 2020 od platformy Tripadvisor. Tešíme sa a sme vďační, že dostávame pozitívne spätné väzby od našich klientov.

 

hotel patince

 

Grand Hotel Permon, Podbanské, Ing. Nadežda Buricová, marketingová manažérka 

Podbanské Resort ponúka komplexné služby v malebnom tatranskom prostredí, priamo pod majestátnym štítom Kriváňa, kde sú pestré doplnkové služby samozrejmosťou. V rezorte nájdete známy Grand hotel Permon**** s obľúbeným wellness komplexom a štýlový hotel Pieris***, pričom hostia ubytovaní v oboch objektoch môžu na presun grátis využiť buď jedinečný vláčik "Permon Expres" (premáva spravidla cez prázdniny a víkendy vo vyhradených časoch) alebo ekologickú prepravu elektromobilmi. Hotely sú od seba vzdialené len 1200 metrov a sú prepojené cez atraktívne tematické chodníky (Chodník sovích strážcov, Čarovná lesná cestička, Údolie Permoníkov), ktoré sú ideálne na príjemnú nenáročnú prechádzku počas pobytu. Grand hotel Permon****, obľúbený u rodín s deťmi, ponúka vždy počas prázdnin zaujímavý animačný program, tvorivé dielne s rôznou tematikou a deti vždy potešia maskoti Permonko a Permonka. Veríme, že aj vďaka pestrým, komplexným a kvalitným službám sme vyhľadávaným a obľúbeným miestom na dovolenku v každom ročnom období.

 

hotel permon

 

Hotel Salamandra Resort, Hodruša - Hámre, Petra Teplanová, marketing manažér

Salamandra Resort sa počas posledných rokov profiluje ako zariadenie pre rodiny s deťmi. Prispôsobili sme tomu aj komplexnú ponuku služieb a vybavenie hotela. Od postieľok, cez menu pre deti, detský kútik a ihrisko vo vonkajšom areáli, až po sprievodný program. V priebehu celého leta, počas sviatkov, prázdnin a v zimných mesiacoch zabezpečujeme celodenné animácie. Nechýbajú ani detské koncerty známych umelcov, športový, či edukatívny program. Spomínaný program majú klienti v cene pobytu. Priamo v rezorte sa nachádza štvorsedačková lanovka, ktorá je k dispozícii počas zimnej aj letnej sezóny. Za zvýhodnené ceny ju môžu využívať klienti hotela, či denní návštevníci rezortu.

 

hotel salamandra



Hosťom ponúkame aj možnosť prenájmu športového náčinia ako napr. paddle boardy, bicykle, e-biky, štvorkolky, prenájom multifunkčných ihrísk v areáli ako jednu z doplnkových služieb. Pridanou hodnotou v zimných mesiacoch je lyžiarske stredisko, ktoré je od hotela vzdialené len niekoľko metrov, klzisko s umelým chladením a lyžiarska škola pre deti, pričom naši hostia majú lístky za zvýhodnených podmienok, alebo v cene pobytu. Snažíme sa klásť dôraz predovšetkým na osobný prístup ku klientovi a ponúkať vždy služby navyše.

Wellness Hotel Chopok, Vladimíra Klaučová, marketing

Wellness Hotel Chopok****  aj vďaka doplnkovým službám získal renomé jedného z najlepších 4* wellness a rodinných hotelov na Slovensku. Pri výbere hotela sú práve doplnkové služby rozhodujúcim faktorom. Naša jedinečnosť spočíva v ponuke dvoch samostatných saunových svetov s bazénom - saunový svet s bazénom osobitne pre rodiny s deťmi (PLESNIVEC) a samostatný saunový svet s bazénom pre dospelých (osoby nad 16 rokov) hľadajúcich ticho vodnej pary (PRASLIČKA).

 

hotel chopok

 

Naši detskí hostia a ich rodičia veľmi oceňujú náš animačný program, z ktorého spomeniem napr. detské kluby, detskú školu varenia, výlety do okolia, keramickú dielničku, večerné zábavné šou (napr. kúzelnicka šou,  bruchovravecká šou, atď.), ale aj obľúbené hudobné večery a kulinársky večer. V zime sú samozrejmosťou bezplatné hotelové skibusy. Dalším bonusom je, že každý detský hosť dostane pri nástupe plyšovú hračku (nášho maskota Chopika), maľovanku, pastelky a samozrejmosťou je welcome drink.

Pripravila: Petra Adamcová

Prečítajte si tiež: Dovolenka v karavane je spojením romantiky, voľnosti i dobrodružstva

karavan hotel dovolenka obytne vozidlo 2