V júni tohto roku sa vo vietnamskom Hanoi otvoril veľkolepý hotel, ktorý by mal byť pre turistov lákadlom vďaka svojej výnimočnosti a jedinečnosti. Dolce Hanoi Golden Lake Hotel by Wyndham tvoria z veľkej časti zlaté komponenty, doplnky a súčasti interiéru, zlatá fasáda i ďalšie exteriérové časti v zlatej farbe a s prídavkom skutočného zlata.

 

hanoi 5

 

Developerská spoločnosť Hoa Binh, ktorá stojí za celým projektom začala výstavbu hotela pred desatimi rokmi. Jej šéf, Nguyen Huu Dong hovorí o tom, že bolo dôležité prísť s projektom, ktorý vďaka svojej atraktivite priláka do Hanoia turistov. Napriek pandémii koronavírusu už má hotel prvé stovky spokojných klientov. Spoločnosť Hoa Binh predpokladá, že už o rok bude hotel väčšinovo vybookovaný a začne na seba zarábať.

 

hanoi 2

 

Stavba hotela je architektonicky poňatá v empírovom štýle a disponuje 400 izbami na 25 poschodiach. Okrem toho ponúka hosťom niekoľko reštaurácií, barov, kongresovú miestnosť a najmä strešný bazén, ktorý má unikátnu zlatú výzdobu a panoramatický výhľad na mesto.

 

hanoi 3

 

Izby sú vybavené luxusným nábytkom, dekoráciami a prepracovaným vybavením kúpeľne a toalety, ktorá sa ako inak vyníma v zlatom štýle. Pozlacovanie nábytkov a hotelových doplnkov bolo riešené cez vlastnú továreň majiteľov, kde pozlátené veci vyrábajú. Preto ich vyšli náklady na celé pozlátené zariadenie v porovnaní s inými zdrojmi relatívne nízko. Oficiálne náklady na celkovú výstavbu hotela spoločnosť priznáva vo výške 200 miliónov dolárov.

 

hanoi 1

 

V hoteli pochopiteľne mysleli aj na detaily. V reštaurácií sa preto stretnete s ponukou Golden menu, kde okrem šampanského s kúskami zlata, vám naservírujú vynikajúce delikatesy vietnamskej, orientálnej alebo medzinárodnej kuchyne dekorované jedlými zlatými plátkami. Samozrejmosťou je zlatý riad, príbory i šálky.

 

hanoi 4

 

Hlavnou myšlienkou poskytnutia služieb v Dolce Hanoi Golden Lake Hoteli je, aby si mohol tento extravagantný luxus vyskúšať takmer každý. Noc v dvojlôžkovej izbe sa pohybuje v cene 200 Eur za noc, čo je cena porovnateľná aj s našimi slovenskými luxusnými hotelmi.

Povedzme si na rovinu, ak nemáte radi okázalosť a gýčovosť, tento hotel nebude pre vás. Ak vám skôr ide o to, vyskúšať si niečo jedinečné a výnimočné, v tomto hoteli vám sľubujú príjemný zážitok.

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: Dolce Hanoi Golden Lake Hotel