Exteriérový či interiérový dizajn dnes dokáže potrápiť nejednu rodinu, ktorá sa rozhodla pustiť do stavby vysnívaného bývania. Na začiatku pekná myšlienka o vlastnom domčeku sa tak môže razom zmeniť na dlhočizné trápenie pri zvažovaní ideálneho dispozičného riešenia, výbere vhodných materiálov na stavbu alebo voľbe moderných prvkov na zariadenie interiéru. Čítajte ďalej a dozviete sa, ako moderne navrhnúť bývanie a ušetriť si v budúcnosti kopu starostí.

 

horeca byvanie 1

 

Nechajte si poradiť od profesionálov

Ak túžite po modernom návrhu vášho vytúženého bývania úplne bez starostí, mali by ste ho zveriť do rúk odborníkom. V súčasnosti nájdete na moderné domy projekty v rôznych projekčných kanceláriách, kde vám šikovní architekti ochotne pomôžu so zhmotnením všetkých vašich predstáv. Na výber máte z rôznych katalógových projektov, no ak vás nič nezaujme, prípadne máte špecifický typ pozemku, dajte si vypracovať projekt šitý na mieru. Výhodou tejto možnosti je, že profesionáli z odboru dokážu využiť každý kút vznikajúceho bývania moderne a efektívne, a pritom s ohľadom na vašu peňaženku.

 

horeca byvanie 2

 

Kde hľadať inšpiráciu?

Možno to bude znieť ako klišé, no inšpiráciu na moderné bývanie môžete nájsť prakticky kdekoľvek. Najjednoduchšie riešenie je vziať si do rúk smartfón alebo počítač a poprezerať si všemožné tipy na internete. Na vyhľadávanie sú obľúbené rôzne stránky, napríklad Pinterest, či vyhľadávače nábytku, ale tipy môžete nájsť aj na sociálnych sieťach. Výhodou je, že tu dokážete naraziť na profily naozajstných odborníkov z praxe, vďaka ktorým si môžete vyskladať celkový obraz o vašom budúcom bývaní. Samozrejme si nezabudnite obrázky ukladať do jedného priečinku, aby ste ich mali neustále po ruke.

Je dobré tiež pre inšpiráciu navštíviť predajne s nábytkom, ale všímať si moderné prvky môžete aj v príbytkoch vašich priateľov alebo počas prechádzky cez domovú štvrť. Majte oči na stopkách a zo všetkého, čo vás zaujme, si následne vyskladajte domov, po ktorom túžite.

 

horeca byvanie 3

 

Myslite na budúcnosť, ale aj na životné prostredie

Čo je moderné dnes, už nemusí byť zajtra. Pri stavbe domu je preto dôležité, aby ste sa nenechali zlákať na všetky najnovšie módne výstrelky. Gýč radšej nechajte bokom a sústreďte sa na udržateľnosť a prírodné materiály, ktoré z módy nevyjdú snáď nikdy. Tiež je dobré popozerať sa po ekologických možnostiach bývania. Tie okrem našej planéty ušetria aj vašu peňaženku, a tak sa z ekologického riešenia vášho bývania razom stane ekonomické.



horeca byvanie 4

 

Vyhľadávanou možnosťou sú v súčasnosti napríklad modulové domy, ktoré dokážete v budúcnosti jednoducho modifikovať a prispôsobiť aj rozrastajúcej sa rodine. Pri riešení moderného bývania sa preto nezameriavajte len na to, čo je dnes, ale zvážte aj nasledujúce desaťročia. Vďaka tomu dokážete urobiť rozumnejšie rozhodnutia, ktoré rozhodne neoľutujete.