Na Slovensku a v Českej republike sa nachádza viac ako 1000 kempov. Úroveň poskytovaných služieb v nich sa každoročne zvyšuje. V roku 2022 sa 150 kempov z oboch republík prihlásilo do pravidelne organizovanej ankety Kemp roku. Absolútnym víťazom súťaže sa stal Camping Rožnov, ktorý v súťaži zvíťazil aj v minulom roku. Vysokými štandardmi poskytovaných služieb však prekvapili aj mnohé ďalšie kempy.

 

kemp roku camping roznov photo

Foto: Camping Rožnov

Hodnotili návštevníci i odborná porota

Kempy hodnotili ich návštevníci a svojich favoritov podporili približne 10 tisíc hlasmi. „Po kontrole platnosti hlasov a ich výslednom sčítaní sme získali výsledné poradie, o ktorom rozhodli hlasy samotných návštevníkov. Z nich sme po spoločnej diskusii s odbornou porotou následne vybrali víťaza v každej z desiatich súťažných kategórií podľa cieľovej skupiny kempu,“ vysvetlil Adam Gros, CEO webového portálu Dokempu.cz.

 

kemp roku vranovska priehrada

Foto: Camping Vranovská pláž

V súťaži pribudli aj nové kategórie

Absolútnym víťazom sa stal Camping Rožnov, ktorý zabodoval krásnym prostredím, čistotou aj milým personálom. Za ním na druhom mieste skončil kemp Sedmihorky, ďalej potom kemp Vranovská pláž. Organizátori okrem absolútneho poradia oznámili aj víťazov v nových kategóriách, ako je napríklad Objav roka, Skokan roka alebo Najlepší malý kemp. Do odbornej poroty v tomto roku zasadol milovník kempovania Tomáš Zástera. „Výber to nebol vôbec jednoduchý. Ponuka kempov je u nás momentálne na najlepšej úrovni, čo kedy bola, napriek tomu sa nám nakoniec podarilo vybrať celkových víťazov aj víťazov v jednotlivých kategóriách. Súťaž mi dala príležitosť spoznať nové miesta. A už teraz môžem prezradiť, že do niektorých z nich si v budúcom roku rozhodne urobím výlet,“ prezradil Tomáš Zástěra, ambasádor tohto ročníka ankety.

 

kemp roku sedmihorky

Foto: Kemp Sedmihorky

Absolútne poradie víťazov:

  1. Camping Rožnov
  2. Kemp Sedmihorky
  3. Camping Vranovská pláž
  4. Kemp Keramika
  5. Autokemp Buňkov
  6. Autokemp Sykovec
  7. TOP camping Goralský dvor, Slovenská republika
  8. Autokemp Budišov nad Budišovkou
  9. Camp Dolce
  10. Koupaliště a kemp Pecka

Pripravila: Petra Adamcová