happy friends are having beer barbecue party sunny day

Nie je pravda, že každý sa cíti dobre vo svojej záhrade. Príjemným miestom sa záhrada stáva až vtedy, keď myslíme na každý detail. Nestačí pohodlný záhradný nábytok, potrebujete aj pekný výhľad, príjemné zvuky, osvetlenie a vône. Poďme si vybrať záhradný nábytok, ktorý vám dopraje perfektný zážitok z pobytu na čerstvom vzduchu.

Pohodlné v akejkoľvek polohe

Ak už máte na terase pohodlnú sedaciu súpravu, konferenčný stolík alebo jedálenskú zostavu, môžete si s nadšením povedať, že terasa plní svoj účel a je dokonalá. Konečne môžete stolovať priamo v prírode, môžete tu tráviť popoludnia pri káve a knihe či do noci debatovať s priateľmi.

Existuje však záhradný nábytok, ktorý by nemal chýbať na žiadnej terase alebo aspoň kdesi poruke. Reč je o záhradných ležadlách, no nie hocijakých! Výplet z umelého ratanu a mäkké čalúnenie pretvoria záhradné ležadlo na vašu exteriérovú posteľ.

Bonusom je možnosť polohovania opierky pre hlavu, vďaka čomu si na ležadle nielen pohodlne poležíte, ale aj posedíte pri obľúbenom nápoji alebo činnosti. Z ležadla alebo pohovky si môžete v noci pohodlne pozrieť film pod holým nebom.

 

záhradné ležadlo pri bazéne

 

Kam s niektorými druhmi záhradného nábytku

Všetok záhradný nábytok nemusíte silou-mocou natlačiť do priestoru terasy len preto, že je krytá. Existujú predsa ochranné plachty na nábytok a stále je tu možnosť na noc či v nečase nábytok preniesť niekam pod strechu.

Ak máte na dvore vydláždenú plochu, stačí k ležadlu pridať stolček a druhé ležadlo, závesné hojdacie kreslo alebo pohovku a máte kútik na relaxáciu pre dvoch. Máte záujem o štýlovú hojdačku? Drevené hojdacie kreslo pre dvoch efektne zapadne do prírodného prostredia. Vyplňte si ho vankúšmi, zakryte sa dekou a užívajte si hojdanie vo dvojici pri západe slnka.

Ľahko sa prenáša

Ešte viac pohodlia získate, ak má tento typ záhradného nábytku opierky na ruky. Tienenie vám zabezpečia stromy zasadené v kvetináčoch alebo slnečník, vodopád farebných a rozvoniavajúcich petúnií či iných letničiek sa vám zasa postará o estetický zážitok.

Keďže je umelý ratan ľahučký, záhradný nábytok ľahko prenesiete kamkoľvek podľa potreby, a teda si ho môžete neustále prenášať do tieňa, na slniečko alebo pod strechu…

 

záhradné sedenie na terase

 

Ide to aj na balkóne

Pohodlné ležadlá, pohovky a závesné kreslá môžu byť aj súčasťou vášho balkónového sedenia. Keďže priestor na balkóne býva zväčša obmedzený, treba si premyslieť, či si prajete na balkóne stolovať alebo len relaxovať na ležadle či závesnom hojdacom kresle.

Útla bistro súprava a ležadlo sa však zväčša zmestí na každý balkón. Ak je balkón vaše jediné spojenie s prírodou počas pracovného týždňa, zaslúžite si, aby ste si na ňom vedeli užiť skutočné pohodlie.

Exteriérový nábytok akéhokoľvek typu je vyrobený tak, aby vám nemuselo byť ľúto používať ho vonku. Poradí si s poveternostnými vplyvmi, slnkom i vlhkosťou. Len čo vám nejaký kúsok padne do oka, neuvažujte ani sekundu. Fyzický a psychický relax si treba dopriať pravidelne, nejde len o imidž balkóna alebo terasy.