Módne vzory, praktické riešenia - sprievodca výberom pohodlného kúpeľňového koberčekaKúpeľňa je miestnosťou, ktorú považujeme za oázu relaxu. Detaily tvoriace symbiózu s hlavnými prvkami zariadenia dodajú kúpeľni pomyselnú bodku dokonalosti. Jedným z takýchto detailov je kúpeľňový koberček. V piatich krokoch vás prevedieme výberom módneho a pohodlného koberčeka.

Výber farby kúpeľňového koberčeka

Pri výbere farby koberčeka do kúpeľne sa nemusíte striktne držať monochromatizmu. Mať kúpeľňu kompletne zariadenú v jednej farbe je skôr ubíjajúce ako pekné. Na druhej strane to s farbami veľmi nepreháňajte, aby kúpeľňa nevyzerala ako cirkusové šapito. V každej miestnosti vrátane kúpeľne sa riaďte pravidlom štylistov, ktorí odporúčajú do jedného interiéru zaradiť maximálne tri výraznejšie farby.

Vyberte v kúpeľni jednu z farieb, ktorú preferujete. Môže to byť napríklad farba sady uterákov alebo podlahy. Podľa tejto farby zvoľte farbu koberčeka. Samozrejme, že tmavšie kúpeľňové koberčeky sa jednoduchšie udržujú. Módnymi sú predložky a koberčeky v sivej, čiernej a pastelových farbách. Pre spestrenie priestoru zvoľte koberček so strapcami a nápismi.

Výber veľkosti koberčeka do kúpeľne

Kúpeľňové koberčeky sa vyrábajú v širokej škále veľkostí a tvarov. Štandardná je veľkosť 60 x 40 cm, ale možné je kúpiť predložky väčšie i menšie. Veľkosť koberčeka prispôsobte veľkosti kúpeľne a tomu, kde ho položíte. Menšie sú ideálne ako predložka pod umývadlo a väčšie k sprchovému kútu. Predložky menších rozmerov sa lepšie udržiavajú.

Najbežnejším tvarom koberčeka je obdĺžnik. Tento tvar sa dobre prispôsobuje hranám vane alebo sprchového kúta. Pri umývadle a pred dverami kúpeľne vynikne koberček guľatého tvaru. Koberčeky v rôznych tvaroch a rozmeroch kúpite v obchodoch Sinsay https://www.sinsay.com/sk/sk/. Vďaka pestrej ponuke si zaručene vyberiete.

Výber počtu kúpeľňových koberčekov

Aký počet koberčekov do kúpeľne kúpiť? Odpoveď nie je jednoznačná, keďže ich počet závisí od dispozície vašej kúpeľne. Ak máte kúpeľňu s dvomi umývadlami, vaňou i sprchovým kútom, budete potrebovať minimálne štyri kusy. V menších kúpeľniach postačia dva koberčeky. Možnosťou je kúpiť jeden veľký koberček, ktorý prekryje priestor pred vaňou i umývadlom.

Výber materiálu koberčeka do kúpeľne

Módne vzory, praktické riešenia - sprievodca výberom pohodlného kúpeľňového koberčekaPre komfort a bezpečnosť v kúpeľni je veľmi dôležité to, aký materiál koberčeka zvolíte. V prípade, že uprednostňujete v kúpeľni maximálne pohodlie, kúpte koberček vyrobený z bavlny. Jeho mäkkosť, jemnosť a príjemný pocit pri dotyku s pokožkou vás presvedčia, že ste vybrali správne. Bavlna je skvelá i v tom, že dobre pohlcuje vlhkosť, takže sa na podlahe nepošmyknete. Bavlnené koberčeky veľmi rýchlo vyschnú.

Kúpeľňové koberčeky vyrobené zo syntetických materiálov sú lacnejšie, ale nie tak komfortné ako bavlnené, pretože sú tvrdšie. Prednosť im dávajú ľudia, ktorí nemajú čas na údržbu koberčeka. Syntetické predložky a koberce sa jednoducho čistia, stačí ich vlas pretrieť mokrou kefkou. Ak nemá kúpeľňový koberček protišmykový rub, nezabudnite kúpiť protišmykovú podložku.

Kúpeľňový koberček a ostatné doplnky

Pri výbere farby kúpeľňového koberčeka sa riaďte aj tým, aké doplnky do kúpeľne kúpite. Koberček by mal mať podobný odtieň ako košíky do kúpeľne alebo koše na prádlo, a to hlavne v prípade, keď stoja tesne vedľa seba. Príjemne pôsobia tón v tóne i iné doplnky, napríklad súpravy na tekuté mydlo, poháre na zubné kefky, stojany na uteráky, nádoby na pracie kapsule, vešiaky a sprchové závesy.