Pred cestou kontrolujeme svoje auto, nielen po technickej, ale aj hygienickej stránke. Hygiena je základom, nech sme kdekoľvek a ďalej sa presúvame na rôzne dlhé trasy. Čisté a usporiadané prostredie v interiéri auta zvyšuje pocit komfortu, priaznivo vplýva na našu koncentráciu a bezpečnosť za volantom. Preto si najprv vyhrňme rukávy, až tak plánujme podrobný plán cesty!

 

cestovanie velky

 

Kde to bude dnes? Prvou zastávkou je ochrana pred znečistením!

Špina a jej nánosy sa do interiéru auta dostávajú najmä naším vlastným pričinením. Mnohé si ani neuvedomujeme. Je to kumulovanie nečistôt a zhoršenie vzduchu najmä v prechodnom sychravom a zimnom období. Hlavným zdrojom nečistôt sa stávajú cestujúci, resp. ich oblečenie, obuv a všetka batožina v aute nasiaknutá zvýšenou vlhkosťou zvonku. Ich usadeniny ohrozujú ako podlahu, tak aj sedadlá auta.

Celoročne chránime podlahu vrstvenými autokobercami. Zvýšená vlhkosť, prach a blato sa stávajú len minimálnou prekážkou pre obzvlášť kvalitné vláknité koberčeky. Odporúčame v odolnom a tvarovo udržateľnom variante velúrovaných modelov. Pred znečistením chránia auto spodnou nepriepustnou vrstvou, opatrenou protišmykovými prvkami. Na to, aby boli funkčné, potrebujete autokoberce podľa typu vášho auta. Vyhotovené presne na mieru predlžujú čistý efekt a znásobujú útulný, reprezentatívny vzhľad interiéru auta.

Na cestách len vhodne oblečený!

Touto zásadou sa riadia nielen turisti, ale jej prispôsobujú aj samotný interiér auta. Pred špinou a opotrebovaním sa z podláh presúvame na sedenie. Za bežných okolností by sme vám odporúčali univerzálne alebo poťahy na mieru, no vieme, čo tento výber sťažuje. Sú to jednak neprijateľné prvotné investície pre poťahy na mieru a aj nevedomosť, aké tie univerzálne v skutočnosti sú.

Nezovšeobecňujeme ich pre všetky typy vozidiel, odchýlky treba predpokladať najmä v limitovaných verziách áut. Sedenie si tak doprajeme v úplne iných dresoch, teda v autotričkách pre predné sedadlá. Navliekajú sa rýchlo, intuitívne, čo zvládnete aj počas menších prestávok na trase. Ide o naozaj nepatrnú investíciu aj pri veľmi pôvabnom koženom efekte. Okamžite sa prispôsobujú sedadlu a vytvárajú ďalšiu funkčnú vrstvu pred špinou, nánosmi a opotrebovaním.

Zdroj obrázku: Monkey Business Images / Shutterstock.com