Zima už je predo dvermi a my by sme sa mali zamyslieť, či disponujeme vyhovujúcim vybavením na nadchádzajúcu lyžiarsku sezónu. Kvalitné a bezpečné lyže a taktiež vhodne zvolené oblečenie sú samozrejmosťou. Netreba však zabúdať aj na doplnky, akými sú lyžiarske alebo snowboardové okuliare.

 

snowboard 2

 

Slnko totiž aj v zimných mesiacoch a vo vyšších polohách, spoločne s odrazmi lúčov od bielej snehovej pokrývky, môžu našim očiam v prípade, ak ich vhodne nechránime, ublížiť. Slnečné a snowboardové okuliare naše oči taktiež môžu ochrániť pred nepriaznivými poveternostnými podmienkami ako sú dážď, vietor či sneh, ale aj ochrániť pred možným zranením. 

Materiálové zloženie

Rám okuliarov CECE je vyrobený s termoplastického polyuretánu, ktorý je extrémne odolný voči vonkajším vplyvom, opotrebovaniu a nárazom. Okuliare CECE obsahujú otvory na odvádzanie teplého vzduchu z tváre a umožňujú až 190° uhol videnia. Pena po okrajoch okuliarov sa skladá až z dvoch vrstiev a je veľmi hustá. Pri pohľade cez okuliare vnímate rám okuliarov len minimálne, teda vytvárajú pocit, akoby ste ich na očiach ani nemali.

Farebnosť a variovateľnosť okuliarov

Sklá okuliarov CECE sa skladajú z dvoch polykarbonátových vrstiev, ktoré 100% chránia pred UV žiarením, sú vyrobené s ochranou proti poškriabaniu a taktiež obsahujú ochrannú vrstvu proti roseniu skla. Na výber sú dva základné typy zafarbenia skla. Ich konkrétna voľba súvisí s počasím a podmienkami, v ktorých sa budú okuliare využívať. Okuliare s farebným, rozjasňujúcim sklom (žltá, oranžová alebo iná reflexná farba) sa používajú výhradne v nepriaznivom počasí, lyžiarovi zvýrazňujú terén a neodporúčajú sa v slnečnom počasí, pretože zostrujú svetlo. Okuliare s tmavším alebo zrkadlovým sklom sú zase vhodné do slnka, pretože majú tendenciu slnečné lúče tlmiť či už zrkadlovou fóliou, alebo tmavšou vonkajšou vrstvou.

Cenová dostupnosť

Pri rozhodovaní sa o voľbe skla je v prípade značky CECE výhoda v tom, že je možné zakúpiť si náhradné komponenty a viaceré farby skla aj pásov, ktoré sa dajú jednoducho vymeniť. Cena okuliarov i náhradných komponentov je veľmi priaznivá. Len pre porovnanie, u konkurenčných značiek, sa v prípade poškodenia skla tieto vymeniť nedajú a okuliare sa tak ďalej aj napriek vysokej cene nedajú využiť. Táto starosť pri značke CECE odpadá. Na záver možno už len vysvetlenie, prečo CECE. Okuliare svojim tvarom skutočne pripomínajú legendárnu muchu cece. Sú preto vyhľadávané milovníkmi, kvality, trendov i dizajnových kúskov.

Viac informácií: www.cece.sk