milky way lashes gect9d7zgos unsplash

 Snáď každá žena niekedy zatúžila po dlhších alebo hustejších riasach. A v dnešnej dobe je hneď niekoľko spôsobov, ako ich získať. Môžete vsadiť na riasenku alebo siahnuť po umelých riasach. Z akých druhov máte na výber a na čo si dať pozor?

Klasické umelé riasy

Na klasické umelé riasy pravdepodobne narazíte v každej drogérii. Existuje ich hneď niekoľko druhov a na výber máte z rôznych dĺžok a hustoty. Avšak ak sa rozhodnete pre akýkoľvek variant, je na prvý pohľad viditeľné, že sa jedná o umelé riasy. S prirodzeným líčením sa preto skôr rozlúčte. Vzhľadom na to, že sú výraznejšie než iné typy rias, vhodnejšie sú najmä na večerné líčenie alebo vo chvíľach, kedy túžite po dramatickom looku.

Aplikácia umelých rias

Pred aplikáciou si nezabudnite kúpiť aj lepidlo na umelé riasy, ideálne bielej farby, ktoré sa po zaschnutí stane priehľadným. Na očné viečko, tesne k línii vašich prirodzených rias, naneste tenkú vrstvu lepidla a potom na ňu aplikátorom alebo pinzetou priložte umelé riasy. Keď budete mať po večierku, opatrne ich odstráňte. Chyťte ich z vonkajšieho kútika a pomaly odlúpnite. Určite  sa vyhnite strhávaniu rias, mohli by ste si totiž spolu s tými umelými vytrhnúť aj svoje.

TIP: Pred aplikáciou umelých rias si pre istotu kvapnite niekoľko kvapiek lepidla na chrbát ruky a pár minút počkajte. Ak vám koža sčervená, môže ísť o alergickú reakciu na lepidlo

Magnetické riasy

V oblasti dekoratívnej kozmetiky sú v poslednom čase hitom magnetické riasy. Oproti klasickým umelým riasam vyžadujú pri aplikácii určité skúsenosti a tiež štipku trpezlivosti. Ich veľkou výhodou je, že sú šetrné k vašim prirodzeným riasam a určite vám vydržia dlhšie. Magnetické riasy sú tvorené z dvoch pásikov.

Aplikácia magnetických rias

Pri aplikácii vložíte jeden pásik nad a druhý pod vlastné riasy a keďže fungujú na báze magnetov, spoja sa a vďaka tomu držia. Postup znie jednoducho, ale určite vám bude chvíľu trvať, kým manipuláciu s magnetickými riasami vychytáte. Ich skladanie je na druhú stranu oveľa ľahšie. Stačí si totiž iba pošúchať oči a vďaka prerušeniu magnetického pôsobenia sa pásiky odpoja.

TIP: Ak sa vám nedarí magnetické pásky zložiť, nesnažte sa o to silou. Opäť by mohlo dôjsť k tomu, že si poškodíte svoje prirodzené riasy.