Účasť na tohtoročnom jubilejnom 20. ročníku veľtrhu Aquatherm Nitra 2019 prijala aj firma ELÍZ – ohrievače vody s.r.o., ktorá tento rok oslavuje 28 rokov pôsobenia na Slovenskom trhu. S odstupom niekoľkých dní hodnotíme tohtoročný veľtrh veľmi pozitívne. Predstavili sme niekoľko noviniek v oblasti ohrievačov vody a elektrického vykurovania, ktoré zákazníci prijali s nadšením.

 

ohsoresdkd

Tvrdá voda? Máme pre vás riešenie!

Tento slogan zaujíma čoraz viac ľudí, ktorí vedia koľko problémov robí vodný kameň pri ohreve vody. Riešením sú nové ohrievače vody so suchým keramickým telesom, ktoré sú ideálnym riešením pre oblasti s tvrdou vodou. Teleso nie je ponorené vo vode, ale uložené v kovovom púzdre príruby, preto nedochádza k tak rýchlemu zanášaniu vodným kameňom. Kvalitná smaltovaná nádrž ohrievača má dvojitú anódovú ochranu, ktorá predlžuje životnosť ohrievača. Ohrievače majú 32 - 43 mm hrubú izoláciu s vysokou hustotou, ktorá Vám zaručí nízke tepelné straty a nízke prevádzkové náklady. Jednoduchá výmena keramického ohrievacieho telesa bez vypúšťania vody.

 

INTELIGENT - Ohrievač, ktorý myslí za vás

Čoraz viacej žiadaný produkt na trhu medzi našimi zákazníkmi, ktorí chcú ušetriť minimálne 25% prevádzkových nákladov. „Na čo slúži INTELIGENTNÉ ovládanie vášho ohrievača?“

 Je to správna otázka, pretože zbytočne komplikuje, inak jednoduchý ohrievač vody. Ak porozmýšľate, pochopíte, že ste sa počas mnohých rokov trápili, aby ste vykonávali prácu tohto malého elektronického bloku. Čakali ste do neskorej noci, aby ste zapli bojler, vstávali ste zavčasu ráno, aby ste ho vypli, premýšľali ste, na akú teplotu má byť nastavený len aby ste ušetrili energiu a peniaze. Toto všetko sa stane minulosťou a „inteligentný“ ohrievač bude vykonávať všetko automaticky za Vás.

Nový „inteligentný“ ohrievač vody má zabudovanú elektronickú jednotku. Nie je to len displej, číselný teplomer a pár dotykových tlačidiel. Má zabudovaný program, ktorý „myslí“. Riadi procesy zapnutia a vypnutia ohrevu ohrievača vody, meria potrebné údaje a správne sa rozhoduje čo urobiť. Automaticky sa prispôsobí užívateľovi a ohrieva vodu podľa jeho potrieb a spotreby.

Elektronický „inteligentný“ ohrievač vody každý deň automaticky vyberá najvhodnejší režim ohrevu vody tak, aby Vám zaistil čo možno najnižší účet za elektrinu.

 

Snímkakps

Nástenný konvektor s elektronickým ovládaním

Priamo vykurovacie elektrické konvektory ELÍZ EL 1000-3000 INV WIFI vás zaujmú svojím moderným dizajnom v bielej farbe, hrúbkou len 59 mm a najmä inteligentným elektronickým ovládaním s funkciou Inverter technology. Elektronika konvektora je vybavená WiFi modulom umožňujúcim ovládanie konvektora cez internet, týždenným programom ohrevu so širokou škálou nastavení časovača a teploty, senzorom otvoreného okna a farebným TFT displejom. Konvektory série EL INV spĺňajú nové normy ERP na energetickú účinnosť ohrevu.

ksoaš

 

Viete čo znamená Inverter technology – Invertor?

Ide o inteligentné prispôsobovanie (samoregulácia) výkonu - keď sa nameraná teplota v miestnosti blíži k nastavenej teplote ohrevu, elektronika postupne znižuje výkon konvektora. Po dosiahnutí nastavenej teploty sa ohrev vypne. Vďaka použitiu funkcie Invertora, týždenného časovača a presného elektronického termostatu konvektor ušetrí minimálne 25 % nákladov na elektrickú energiu v porovnaní s ostatnými konvektormi.