Lyofilizované ovocie niektorí milujú, iní sú zdržanlivejší. Ide totiž o úplne inú chuť, na akú sme si zvykli pri klasickom sušenom ovocí. Odlišuje sa absenciou vody v ovocí a zelenine, chrumkavosťou a zachovaním všetkých chuťových a zdraviu prospešných látok.
Díky originálnímu stylu oblékání a více než milionu followerů na Instagramu by se klidně mohla živit jako módní influencerka. Osobité outfity jsou však pouze příjemným „vedlejším produktem“ této výjimečné tvůrčí osobnosti milující design, historii a nové výzvy
Ak ste dovolenkovali v niektorej z ázijských krajín, určite ste si užili a doslova vychutnali pouličné občerstvenie, ktoré sa tam nachádza na každom kroku a jedlá pripravované pred vašimi očami sú skutočne fantastické. Trend street foodových reštaurácií sa za posledných desať rokov rozšíril aj u nás a patrí medzi trendové, zdravé a nezvyčajné druhy občerstvenia.
Francúzi sa vo všeobecnosti považujú za veľkých gurmánov. Doprajú si kvalitné potraviny, dobré víno, jedlo si vychutnávajú a spoločné stolovanie je pre nich obradom. O tom, ako si na francúzsku kuchyňu zvykla Slovenka Alexandra, ktorá už osem rokov žije vo francúzskom Nice sa dočítate v nasledujúcom rozhovore.
Pod slovom carving fruit používaným v gastronómii sa rozumie vyrezávanie rôznych vzorov a motívov z ovocia a zeleniny. Pod rukami carvingových majstrov nezriedka vznikajú skutočné umelecké diela.
Už tretí rok jazdí z Tokia na najsevernejší ostrov Japonska Hokkaido vlak Shiki - Shima. Jazda "Ostrovom štyroch ročných období" - čo je doslovný preklad jeho japonského názvu je zážitkom na celý život.