Tento rok sa naše dovolenkové plány zmenili. My sme sa ale rozhodli priniesť vám atmosféru Stredomoria aspoň prostredníctvom voňavých gurmánskych špecialít, lahodného vína a šťavnatých olív z oblasti Španielska a Portugalska.
Francúzi sa vo všeobecnosti považujú za veľkých gurmánov. Doprajú si kvalitné potraviny, dobré víno, jedlo si vychutnávajú a spoločné stolovanie je pre nich obradom. O tom, ako si na francúzsku kuchyňu zvykla Slovenka Alexandra, ktorá už osem rokov žije vo francúzskom Nice sa dočítate v nasledujúcom rozhovore.
Túžite zažiť niečo výnimočné? Netradičný gastronomický zážitok ponúka reštaurácia Nox - Dine in Dark v Singapure.
Letné mesiace sú ideálne pre dopestovanie a spracovanie zeleniny priamo zo záhradky. Kto by odolal voňavej a chutnej paradajke, šťavnatým uhorkám či chrumkavej kukurici.
V minulosti sa hovorilo, že dieťa do jedného roka by malo byť prevažne v domácom prostredí, pretože potrebuje mať svoj režim a pokoj. Dnes už mnohí rodičia s deťmi bežne cestujú po celom svete, niektorí sa dokonca nevyhýbajú ani netradičným lokalitám a adrenalínovým aktivitám.
Rozprávanie so Slovenkami a Slovákmi, ktorí sa usadili v niektorej z európskych krajín a ich predstavenie tamojšej kuchyne sa stretlo s pozitívnym čitateľským ohlasom.